Θρασύδειλος ο Τατάρ - «Οι Τ/κ να πάρουν περιουσίες στα κατεχόμενα ως αντάλλαγμα για αυτές που άφησαν…»

Θρασύδειλος ο Τατάρ - «Οι Τ/κ να πάρουν περιουσίες στα κατεχόμενα ως αντάλλαγμα για αυτές που άφησαν…»

Όσοι Τουρκοκύπριοι άφησαν τις περιουσίες τους στις ελεύθερες περιοχές, θα πρέπει να πάρουν περιουσίες στα κατεχόμενα, υποστήριξε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ, δεχόμενος αντιπροσωπεία υπό τον πρώην διευθυντή του ΕΒΚΑΦ, Τανέρ Ντερβίς.

Ο Τατάρ είπε ακόμη πως προωθούν το μοντέλο λύσης δυο κρατών με την πλήρη στήριξη της τουρκικής Δημοκρατίας, και πως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συμφωνία στο πλαίσιο της ομοσπονδίας, σημειώνοντας πως «η ε/κ πλευρά δεν δέχεται καν την πολιτική ισότητα».

Ο Τ/κ ηγέτης σημείωσε πως η «τδβκ» θα παραμείνει ζωντανή με το μοντέλο λύσης δυο κρατών, στη βάση της κυριαρχικής ισότητας.

Υποστήριξε ακόμη πως κανένας Τ/κ δεν θέλει να επιστρέψει στην προ του 1974 κατάσταση.

Είπε πως οι Τ/κ πρέπει να πάρουν περιουσίες στα κατεχόμενα ως αντάλλαγμα για τις περιουσίες που άφησαν στις ελεύθερες περιοχές «στο πλαίσιο των δικαιωμάτων τους και του νόμου».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αυτός είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη - «Η οικονομική πολιτική μας είναι υπεύθυνη»

Αυτός είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη - «Η οικονομική πολιτική μας είναι υπεύθυνη»

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε βαθιές μεταρρυθμίσεις χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη πρέπει να επιστρέφει στους πολίτες. "Ο επόμενος μεγάλος μας στόχος είναι η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, με στόχο το 2026 την σημαντική αύξηση στις συντάξεις, ειδικότερα ξεκινώντας από τους χαμηλοσυνταξιούχους", επεσήμανε στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος».

BEST OF TOTHEMAONLINE