Θρασύδειλος ο Τατάρ - «Οι Τ/κ να πάρουν περιουσίες στα κατεχόμενα ως αντάλλαγμα για αυτές που άφησαν…»

Θρασύδειλος ο Τατάρ - «Οι Τ/κ να πάρουν περιουσίες στα κατεχόμενα ως αντάλλαγμα για αυτές που άφησαν…»

Όσοι Τουρκοκύπριοι άφησαν τις περιουσίες τους στις ελεύθερες περιοχές, θα πρέπει να πάρουν περιουσίες στα κατεχόμενα, υποστήριξε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ, δεχόμενος αντιπροσωπεία υπό τον πρώην διευθυντή του ΕΒΚΑΦ, Τανέρ Ντερβίς.

Ο Τατάρ είπε ακόμη πως προωθούν το μοντέλο λύσης δυο κρατών με την πλήρη στήριξη της τουρκικής Δημοκρατίας, και πως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συμφωνία στο πλαίσιο της ομοσπονδίας, σημειώνοντας πως «η ε/κ πλευρά δεν δέχεται καν την πολιτική ισότητα».

Ο Τ/κ ηγέτης σημείωσε πως η «τδβκ» θα παραμείνει ζωντανή με το μοντέλο λύσης δυο κρατών, στη βάση της κυριαρχικής ισότητας.

Υποστήριξε ακόμη πως κανένας Τ/κ δεν θέλει να επιστρέψει στην προ του 1974 κατάσταση.

Είπε πως οι Τ/κ πρέπει να πάρουν περιουσίες στα κατεχόμενα ως αντάλλαγμα για τις περιουσίες που άφησαν στις ελεύθερες περιοχές «στο πλαίσιο των δικαιωμάτων τους και του νόμου».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λακρουά: Ελπίζει σε πρόοδο στο Κυπριακό - Τι είπε για το αποτέλεσμα των εκλογών στα κατεχόμενα, για τις περικοπές στη χρηματοδότηση και την UNFICYP

Λακρουά: Ελπίζει σε πρόοδο στο Κυπριακό - Τι είπε για το αποτέλεσμα των εκλογών στα κατεχόμενα, για τις περικοπές στη χρηματοδότηση και την UNFICYP

Σε περισσότερη πρόοδο σχετικά με τις συνομιλίες στο Κυπριακό προσβλέπει ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων του ΟΗΕ, Ζαν-Πιερ Λακρουά. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ και σε άλλα ευρωπαϊκά ΜΜΕ, στο παράρτημα του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες, ο Λακρουά εκτίμησε ότι παρά τις περικοπές στον οργανισμό, οι άνθρωποι της UNFICYP θα συνεχίσουν να μπορούν να εκτελούν το έργο τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE