Αμερικανικό δικαστήριο βάζει «φρένο» στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε εργαζόμενους εταιρειών

Αμερικανικό δικαστήριο βάζει «φρένο» στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε εργαζόμενους εταιρειών

Προσωρινό μπλόκο στον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων σε εταιρείες άνω των 100 ατόμων βάζει ομοσπονδιακό εφετείο στις ΗΠΑ, βάζοντας «πάγο» στην απόφαση του Τζο Μπάιντεν. Στόχος του δικαστηρίου είναι να εξετάσει πιθανά «σοβαρά συνταγματικά προβλήματα».

Το μέτρο του Αμερικανού προέδρου υποχρεώνει δεκάδες εκατομμύρια εργαζόμενους να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 έως την 4η Ιανουαρίου. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να υποβάλλονται πολύ τακτικά σε τεστ. Το μέτρο αυτό αμφισβητήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, κυρίως από την Πολιτεία του Τέξας, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.

Η εντολή αναστολής του ομοσπονδιακού εφετείου εκδόθηκε αφότου πολλές Πολιτείες υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων υπέβαλαν νομικές προσφυγές κατά του νέου μέτρου, το οποίο πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στις 4 Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Ο Τραμπ θα αποφασίσει εντός δύο εβδομάδων αν θα επιτεθεί στο Ιράν - Την εξόντωση του Χαμενεΐ θέτει ως στόχο το Ισραήλ

LIVE: Ο Τραμπ θα αποφασίσει εντός δύο εβδομάδων αν θα επιτεθεί στο Ιράν - Την εξόντωση του Χαμενεΐ θέτει ως στόχο το Ισραήλ

Θύματα και εκτεταμένες ζημιές, αφήνει πίσω του το ιρανικό πυραυλικό μπαράζ που έπληξε πόλεις του Ισραήλ, το πρωί της Πέμπτης. Όλες οι εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE