Περισσότεροι από 25 χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών Covid μολύνουν τους ωκεανούς

Περισσότεροι από 25 χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών Covid μολύνουν τους ωκεανούς

Ήταν αναμενόμενο ότι ανάμεσα στα σκουπίδια που μολύνουν το περιβάλλον θα προστίθονταν και τα κάθε είδους αντικείμενα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Ερευνητική ομάδα αποτελούμενη από επιστήμονες της Σχολής Ατμοσφαιρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Nanjing της Κίνας και του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας Scripps στην Καλιφόρνια πραγματοποίησαν μια μελέτη στην οποία υπολόγισαν την ποσότητα των σκουπιδιών Covid που μολύνουν τους ωκεανούς. Οι ερευνητές υπολόγισαν τις ποσότητες των αντικειμένων Covid που κατέληξαν στους ωκεανούς από την αρχή της πανδημίας μέχρι τον Αύγουστο του 2021.

Με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ «PNAS» οι ερευνητές αναφέρουν ότι στους ωκεανούς βρίσκονται αυτή την στιγμή περισσότεροι από 25 χιλιάδες τόνοι υλικών και πλαστικών αντικειμένων που σχετίζονται με την πανδημία. Μάσκες, γάντια, προσωπίδες, γυαλιά, συσκευασίες και δοχεία σελφ/ράπιντ τεστ, χειρουργικές ποδιές, μπουκάλια που περιείχαν τζελ αποστείρωσης και κάθε είδους συσκευασίες που περιείχαν αντικείμενα σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού εισρέουν στους ωκεανούς μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια που τους μολύνουν.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ερευνητές το 70% των σκουπιδιών Covid θα ξεβραστεί σταδιακά μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι στις παραλίες του πλανήτη. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η συνολική ποσότητα των πλαστικών σκουπιδιών από αντικείμενα Covid που έχουν παραχθεί από την ανθρωπότητα στη διάρκεια της πανδημίας είναι περίπου 8,5 εκατ. τόνοι. Δεδομένων των συνεχιζόμενων κυμάτων της πανδημίας τα σκουπίδια που σχετίζονται με αυτή αναμένεται να αποτελέσουν ένα νέο επιπλέον μεγάλο πρόβλημα για τον πλανήτη.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

Η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Σύκα, για σκοπούς αστυνομικής ανάκρισης, σε σχέση με τις καταγγελίες της συντρόφου του για ξυλοδαρμό, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα, φαίνεται να κλείνει οριστικά ένα κρίσιμο κεφάλαιο για την ηγεσία του κόμματος, καθιστώντας πλέον μονόδρομο την αφαίρεσή του βουλευτή, από το ψηφοδέλτιο των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE