ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σώθηκαν από την ανεργία οι εργαζόμενοι του ΕRA, προεδρική παρέμβαση

Σώθηκαν από την ανεργία οι εργαζόμενοι του ΕRA, προεδρική παρέμβαση

Δεν βάζει λουκέτο το εμπορικό κέντρο ΕRA Κόροιβος στην Πάφο, αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ασκώντας τη διακριτική του εξουσία, μετάθεσε για εννιά μήνες την εφαρμογή του δικαστικού διατάγματος αναστολής της λειτουργίας το εμπορικού κέντρου, ώστε να δοθεί χρόνος στην εταιρεία να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες συμμόρφωσης.

Το διάταγμα του Δικαστηρίου που είχε εκδοθεί στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 κατόπιν προσφυγής του Δήμου Πάφου, υποχρέωνε την εταιρεία να αναστείλει τη λειτουργία του εμπορικού κέντρου εντός δύο μηνών (μέχρι τις 14 Νοεμβρίου) εκτός και εάν εξασφάλιζε άδεια τελικής έγκρισης από τον Δήμο Πάφου. Λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών έκδοσης άδειας τελικής έγκρισης είναι αδύνατη η εξασφάλιση τέτοιας άδειας και σε μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούνταν στον δρόμο οι 180 εργαζόμενοι, οι οποίοι ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πάφο. Ο Πρόεδρος είχε υποσχεθεί ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια στο πλαίσιο της νομιμότητας για να βοηθήσει, ώστε να μην βρεθούν στην ανεργία, όπως και έγινε. Οπως έγινε γνωστό, επικαλούμενος το άρθρο 53, 4 του συντάγματος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέστειλε την ποινή του δικαστηρίου με στόχο να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στην επιχείρηση να μην αναστείλει τις εργασίες της και να απολύσει τους 180 εργαζομένους.

Στην επιστολή του προς τον Δήμο Πάφου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει ότι λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα ειδικά περιστατικά της υπόθεσης, όπως τέθηκαν ενώπιον του, ζήτησε την σύμφωνο γνώμη του Γενικού και βοηθού Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για αναστολή της ποινής δυνάμει των εξουσιών που του παρέχει το σχετικό άρθρο του συντάγματος.

Η ποινή συνεπώς από τις 14 Νοεμβρίου αναστέλλεται για εννέα μήνες και το κατάστημα παραμένει σε λειτουργία δίνοντας χρόνο στην επιχείρηση να συμμορφωθεί με την δικαστική απόφαση.

Ο Δήμος Πάφου προσέφυγε στην δικαιοσύνη υποστηρίζοντας ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία λειτουργούσε στον χώρο πολυκατάστημα ενώ η άδεια που κατείχε αφορούσε σε υπεραγορά. Επιπρόσθετα η τοπική αρχή υποστηρίζει ότι στο χώρο υπάρχουν παρανομίες και προσθηκομετατροπές που χωρίς την άρση τους δεν μπορεί να εκδοθεί πιστοποιητικό τελικής έγκρισης για το συγκεκριμένο οικοδομικό συγκρότημα. Από την πλευρά της η εταιρεία υποστηρίζει ότι κατέχει άδεια πολυκαταστήματος και ότι έχει συμμορφωθεί με όλες τις υποδείξεις που της έγιναν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top