Το SpaceX Crew-3 μετά από ένα ταξίδι 22 ωρών «έδεσε» στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό -ΒΙΝΤΕΟ

Το SpaceX Crew-3 μετά από ένα ταξίδι 22 ωρών «έδεσε» στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό -ΒΙΝΤΕΟ

Το διαστημικό σκάφος Endurance της SpaceX έφτασε με ασφάλεια στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) την Παρασκευή τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) με τρεις αστροναύτες από την αμερικανική διαστημική υπηρεσία (NASA) και έναν από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA), για μια εξάμηνη επιστημονική αποστολή.

Το διαστημόπλοιο έδεσε και αγκυροβολήθηκε στον ISS στις 11:43 μ.μ. GMT, περίπου 21 1/2 ώρες μετά την απογείωσή του από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα με έναν πύραυλο SpaceX Falcon 9.

spaxe
Γνωστή ως Crew-3, η αποστολή για τη NASA, αποτελούμένη από  μια γυναίκα και  τρεις άντρες αστροναύτες εισήλθε στον Διαστημικό Σταθμό που βρίσκεται, σε τροχιά περίπου 250 μίλια (400 χλμ.) πάνω από τη Γη, λίγο πριν τις 03:30 (ώρα Ελλάδας) τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η Λευκωσία διαβάζει διαφορετικά την Ολγκίν- Στο επίκεντρο ξανά τα ΜΟΕ και η 5+1- Οι αξιώσεις Ερχιουρμάν

Κυπριακό: Η Λευκωσία διαβάζει διαφορετικά την Ολγκίν- Στο επίκεντρο ξανά τα ΜΟΕ και η 5+1- Οι αξιώσεις Ερχιουρμάν

Σε ένα νέο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών, επιχειρεί να σύρει η τουρκική πλευρά, τη διαδικασία στο Κυπριακό, την ώρα που ο ΟΗΕ προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό το παράθυρο για επανέναρξη των συνομιλιών. Οι δηλώσεις του κατοχικου ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν, σε συνδυασμό με τις διαφορετικές αναγνώσεις για τον ρόλο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αποκαλύπτουν ότι πίσω από τη συζήτηση για την 5+1 παραμένει το βασικό πρόβλημα: η απουσία κοινής πολιτικής αφετηρίας για το Κυπριακό.