Κορωνοϊός: Η Γερμανία ζητά να μην γίνονται ταξίδια σε Αυστρία, Τσεχία και Ουγγαρία

Κορωνοϊός: Η Γερμανία ζητά να μην γίνονται ταξίδια σε Αυστρία, Τσεχία και Ουγγαρία

Ακύρωση των μεγάλων εκδηλώσεων ζητά το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ - Η Αυστρία καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των υγειονομικών

Για «πικρό Δεκέμβριο» εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για τον έλεγχο της εξάπλωσης του κορωνοϊού προειδοποίησε σήμερα ο απερχόμενος υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν.

Με τις αρχές να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, η κυβέρνηση του Βερολίνου ανακοίνωσε ότι οι γειτονικές χώρες της όπως η Αυστρία, η Τσεχία και η Ουγγαρία είναι «περιοχές υψηλού κινδύνου» συνιστώντας στους Γερμανούς πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια .


Από την πλευρά του, το επιδημιολογικό Ινστιτούτο «Robert Koch» ζήτησε την ακύρωση των μεγάλων εκδηλώσεων την ώρα που ξεκινά η περίοδος του Καρναβαλιού και οι χριστουγεννιάτικες αγορές ετοιμάζονται να ανοίξουν.

Σχολιάζοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στη Γερμανία, ο επικεφαλής του ινστιτούτου Robert Koch, Λόταρ Βίλερ, υποστήριξε ότι, δεν πρόκειται πάει σε κανένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι.

Στην Κολωνία, η δήμαρχος υπερασπίστηκε την απόφασή της να επιτρέψει την έναρξη της καρναβαλικής περιόδου.

Όσοι θέλουν να διασκεδάσουν στο γερμανικό Καρναβάλι, θα πρέπει να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμό ή χαρτί που να πιστοποιεί ότι έχουν αναρρώσει από τη νόσο Covid προτού εισέλθουν στις εορταστικές «ζώνες» .

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας της Αυστρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των υγειονομικών.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Πλήρης διάψευση των ισχυρισμών Δρουσιώτη από την Αστυνομία - Διερεύνηση ποινικών αδικημάτων

LIVE: Πλήρης διάψευση των ισχυρισμών Δρουσιώτη από την Αστυνομία - Διερεύνηση ποινικών αδικημάτων

Η Αστυνομία Κύπρου ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε τους τελευταίους δύο μήνες σχετικά με τους ισχυρισμούς που διατύπωσε ο Μακάριος Δρουσιώτης στην υπόθεση Σάντη. Η ενημέρωση πραγματοποιείται στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου, με δήλωση του Αρχηγού Αστυνομίας Θεμιστού Αρναούτη και παρουσίαση των ευρημάτων από τον εκπρόσωπο Τύπου της Δύναμης, Βύρωνα Βύρωνος. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE