Κορωνοϊός: Η Γερμανία ζητά να μην γίνονται ταξίδια σε Αυστρία, Τσεχία και Ουγγαρία

Κορωνοϊός: Η Γερμανία ζητά να μην γίνονται ταξίδια σε Αυστρία, Τσεχία και Ουγγαρία

Ακύρωση των μεγάλων εκδηλώσεων ζητά το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ - Η Αυστρία καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των υγειονομικών

Για «πικρό Δεκέμβριο» εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για τον έλεγχο της εξάπλωσης του κορωνοϊού προειδοποίησε σήμερα ο απερχόμενος υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν.

Με τις αρχές να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, η κυβέρνηση του Βερολίνου ανακοίνωσε ότι οι γειτονικές χώρες της όπως η Αυστρία, η Τσεχία και η Ουγγαρία είναι «περιοχές υψηλού κινδύνου» συνιστώντας στους Γερμανούς πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια .


Από την πλευρά του, το επιδημιολογικό Ινστιτούτο «Robert Koch» ζήτησε την ακύρωση των μεγάλων εκδηλώσεων την ώρα που ξεκινά η περίοδος του Καρναβαλιού και οι χριστουγεννιάτικες αγορές ετοιμάζονται να ανοίξουν.

Σχολιάζοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στη Γερμανία, ο επικεφαλής του ινστιτούτου Robert Koch, Λόταρ Βίλερ, υποστήριξε ότι, δεν πρόκειται πάει σε κανένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι.

Στην Κολωνία, η δήμαρχος υπερασπίστηκε την απόφασή της να επιτρέψει την έναρξη της καρναβαλικής περιόδου.

Όσοι θέλουν να διασκεδάσουν στο γερμανικό Καρναβάλι, θα πρέπει να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμό ή χαρτί που να πιστοποιεί ότι έχουν αναρρώσει από τη νόσο Covid προτού εισέλθουν στις εορταστικές «ζώνες» .

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας της Αυστρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των υγειονομικών.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λευκός καπνός για την ΑΤΑ: Οι συντεχνίες κάνουν αποδεκτή την κυβερνητική πρόταση «χωρίς να αλλάξει ούτε γράμμα» - Βίντεο

Λευκός καπνός για την ΑΤΑ: Οι συντεχνίες κάνουν αποδεκτή την κυβερνητική πρόταση «χωρίς να αλλάξει ούτε γράμμα» - Βίντεο

Λευκός καπνός βγήκε από τη Δημοσιογραφική Εστία, όπου ολοκληρώθηκε η πανσυνδικαλιστική σύσκεψη για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ). Μετά από μήνες διαβουλεύσεων και έντονων διαπραγματεύσεων, το συνδικαλιστικό κίνημα έκανε αποδεκτή την κυβερνητική πρόταση, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν δέχεται να αλλάξει ούτε ένα γράμμα από το πλαίσιο που παρουσιάστηκε.

BEST OF TOTHEMAONLINE