Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις σε Έβρο και Αιγαίο – Έκτακτη σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ μετά τις απειλές Ερντογάν

Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις σε Έβρο και Αιγαίο – Έκτακτη σύσκεψη στο ΓΕΕΘΑ μετά τις απειλές Ερντογάν

Σε συναγερμό έθεσαν τις Ένοπλες Δυνάμεις οι έμμεσες πλην σαφέστατες απειλές που εκστόμισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες Πέμπτη, κατά τη συνέντευξή του παρουσία του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ότι δηλαδή δεν ξέρει τι θα πάθει η Ελλάδα αν η Τουρκία ανοίξεις τα σύνορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος συγκάλεσε σήμερα Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2021, έκτακτη σύσκεψη μαζί με τους Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων των Κλάδων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να ληφθούν αποφασιστικά μέτρα πρόληψης.

Ειδικότερα, προβλέπεται η αυξημένη επιτήρηση χερσαίων και θαλασσίων συνόρων και στο πλαίσιο αυτό αυξάνεται το ποσοστό επιφυλακής στις μονάδες Ενόπλων Δυνάμεων της παραμεθορίου, για την άμεση αναφορά περιστατικών που μπορούν να συσχετίζονται με δυνητικές αυξανόμενες ροές προσφύγων και παράτυπων μεταναστών.

Επίσης, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, προχώρησε στις παραπάνω ενέργειες, σε πλήρη συνεργασία και σε επικοινωνία τόσο με την Ελληνική Αστυνομία όσο και με την ηγεσία της Ελληνικής Ακτοφυλακής – Λιμενικού Σώματος.

Πηγή: OnAlert.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πολιτικές αντιδράσεις και ερωτήματα μετά τον διορισμό της Μαρίας Χριστοφίδου-Οι εύθραυστες ισορροπίες με τα συνεργαζόμενα κόμματα

Πολιτικές αντιδράσεις και ερωτήματα μετά τον διορισμό της Μαρίας Χριστοφίδου-Οι εύθραυστες ισορροπίες με τα συνεργαζόμενα κόμματα

Ο διορισμός της Μαρίας Μανώλη Χριστοφίδου στη θέση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, έχει προκαλέσει ποικίλες πολιτικές αντιδράσεις και ανοίγει συζήτηση γύρω από τα όρια της θεσμικής ανεξαρτησίας, της κομματικής ιδιότητας και της πολιτικής δεοντολογίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE