ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήθηκαν τα επιτόκια καταθέσεων τον Απρίλιο – Σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο το επιτόκιο οικιστικό δανείων

Αυξήθηκαν τα επιτόκια καταθέσεων τον Απρίλιο – Σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο το επιτόκιο οικιστικό δανείων

Αύξηση παρουσίασαν τον Απρίλιο τα επιτόκια καταθέσεων, καθώς και τα επιτόκια για καταναλωτικά δάνεια, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Αντίθετα, υποχώρηση σε ιστορικό χαμηλό σημείωσε το επιτόκιο δανείων για αγορά κατοικίας και το επιτόκιο για δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες.

Επιτόκια Καταθέσεων

Ειδικότερα, το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά αυξήθηκε οριακά στο 1,75% σε σύγκριση με 1,73% τον προηγούμενο μήνα.

Επίσης, το αντίστοιχο επιτόκιο για καταθέσεις από μη χρηματοδοτικές εταιρείες κατέγραψε αύξηση και ανήλθε στο 1,72% σε σύγκριση με 1,57% τον προηγούμενο μήνα

Επιτόκια Δανείων

Το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια ανήλθε στο 4,84% σε σύγκριση με 4,69% τον προηγούμενο μήνα.

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας μειώθηκε στο χαμηλότερο ιστορικό επίπεδο του 3,68% σε σύγκριση με 3,76% τον προηγούμενο μήνα, .

Το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκατ. υποχώρησε επίσης σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο, στο 3,80% σε σύγκριση με 4,28% τον προηγούμενο μήνα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top