ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τοξική αποθήκη το σπίτι του 26χρονου Λιβάνιου - Μάζευε για χρόνια την νιτρική αμμώνια

Τοξική αποθήκη το σπίτι του 26χρονου Λιβάνιου - Μάζευε για χρόνια την νιτρική αμμώνια

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, ύστερα από πολύωρη διαδικασία που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ανανέωσε για άλλες οκτώ ημέρες το διάταγμα κράτησης του 26χρονου Λιβάνιου που συνελήφθηκε από την Αστυνομία στις 27 Μαΐου, όταν στο σπίτι του στη Λάρνακα εντοπίστηκαν πέντε τόνοι νιτρικής αμμωνίας.

Τα αδικήματα που εξετάζει η Αστυνομία είναι αυτά της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και της παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών.

Στο αίτημα της Αστυνομίας για οκταήμερη κράτηση του Λιβάνιου έφερε ένσταση ο δικηγόρος του, ο οποίος ανέφερε πως ο πελάτης του αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση και οποιαδήποτε ανάμειξη με την οργάνωση Χεζμπολλάχ.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του 26χρονου, ο Λιβάνιος ήρθε στην Κύπρο με τους γονείς του προκειμένου να αγοράσουν ή να ενοικιάσουν κατοικία. Ο νεαρός είχε πάρει τα κλειδιά της συγκεκριμένης οικίας και είχε πάει να την δει, όταν η Αστυνομία πραγματοποίησε την επιχείρηση, τον συνέλαβε και εντόπισε τη νιτρική αμμωνία.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σπίτι στην περιοχή Αγίων Αναργύρων στη Λάρνακα εντοπίστηκαν πέντε τόνοι καθαρής νιτρικής αμμωνίας και 10 τόνοι νερού σε συσκευασία πακέτα πάγου (ice packs).

Η νιτρική αμμωνία άρχισε από χθες να μετακινείται από το σπίτι με ειδικά οχήματα και να μεταφέρεται στις αποθήκες ιδιωτικής εταιρείας για αδρανοποίηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νιτρική αμμωνία συσσωρευόταν στο συγκεκριμένο σπίτι εδώ και χρόνια. Ο 26χρονος έδωσε στην Αστυνομία αρκετές καταθέσεις στις οποίες αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στα αδικήματα που αντιμετωπίζει.

Η Αστυνομία εξετάζει πληροφορίες που φέρουν τον 26χρονο να επισκέπτεται την Κύπρο αρκετές φορές. Ο Λιβάνιος φέρεται να έζησε μέχρι τα 18του χρόνια στον Καναδά και στη συνέχεια μετέβη στο Λίβανο, όπου σπούδασε Μάρκετινγκ και Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ακόμα πως η Αστυνομία γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο έφτανε η νιτρική αμμωνία στην Κύπρο και ότι δεν έφτανε μέσω κατεχομένων.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είναι επίσης Λιβάνιος, κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου, που ζει στο εξωτερικό. Η Αστυνομία αναμένεται να εκδώσει εντός των ημερών κυπριακό αλλά και ευρωπαϊκό και διεθνές ένταλμα σύλληψης του.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top