Αύξηση επιδότησης για θαλάσσια επιβατική σύνδεση σε €5,5 εκ. αποφάσισε το Υπουργικό

Αύξηση επιδότησης για θαλάσσια επιβατική σύνδεση σε €5,5 εκ. αποφάσισε το Υπουργικό

Την αύξηση της επιδότησης που αφορά τη θαλάσσια επιβατική σύνδεση από €5 εκατομμύρια σε €5,5 εκατομμύρια αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του σώματος, που συνήλθε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης είπε πως "το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την αύξηση της επιδότησης που αφορά τη θαλάσσια επιβατική σύνδεση από €5 εκατομμύρια σε €5,5, δηλαδή μια αύξηση του μισού εκατομμυρίου, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση της τιμής των καυσίμων".

Πρόσθεσε πως "το Υπουργικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για την πορεία του όλου έργου και για την προσπάθεια διαμόρφωσης ενός νέου διαγωνιστικού εγγράφου, το οποίο θα δημοσιευθεί εντός του τρέχοντος μηνός, στην προσπάθεια που καταβάλλεται για να προσφέρουμε εναλλακτική συνδεσιμότητα στους συμπολίτες μας".

Ο κ. Δημητριάδης είπε ακόμη πως "η απόφαση του Υπουργικού αφορά την προκήρυξη ανοικτού ευρωπαϊκού διαγωνισμού για τα επόμενα τρία έτη".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λήξαν το σενάριο αποχώρησης της ΕΔΕΚ από την Κυβέρνηση - Τι διαμηνύθηκε στη συνάντηση με τον ΠτΔ

Λήξαν το σενάριο αποχώρησης της ΕΔΕΚ από την Κυβέρνηση - Τι διαμηνύθηκε στη συνάντηση με τον ΠτΔ

Λήξαν θεωρείται πλέον το όποιο σενάριο για αποχώρηση της ΕΔΕΚ από την κυβέρνηση, μετά και τη συνάντηση του προέδρου του κόμματος, Νίκου Αναστασίου, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Η συνάντηση, που διήρκεσε περίπου 40 λεπτά, φαίνεται να εκτόνωσε το τεταμένο κλίμα που είχε δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.