Οι μαθητές καταδικάζουν την ανακήρυξη του Ψευδοκράτους – «Ηχηρό μήνυμα πως η νέα γενιά δεν συμβιβάζεται με την διχοτόμηση»

Οι μαθητές καταδικάζουν την ανακήρυξη του Ψευδοκράτους – «Ηχηρό μήνυμα πως η νέα γενιά δεν συμβιβάζεται με την διχοτόμηση»

Εκατοντάδες μαθητές άφησαν στη μέση τα μαθήματα τους με σκοπό να διαδηλώσουν στην καθιερωμένη αντικατοχική εκδήλωση στο οδόφραγμα της μιας Μηλιάς.

38 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους. 15 Νοεμβρίου 1983, ο κατοχικός ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς, υπό την καθοδήγηση της Τουρκίας, επισφράγισε το έγκλημα της εισβολής και της κατοχής με μια ακόμη παράνομη κίνηση, παραβλέποντας τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τις συμφωνίες ίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και το διεθνές δίκαιο.

Με συνθήματα και πανό υπέρ της απελευθέρωσης του νησιού, οι μαθητές φωνάζουν ενωμένοι διαδηλώνοντας ενάντια στην παράνομη ανακήρυξη του Ψευδοκράτους.

«Είμαστε εδώ σήμερα για ειρηνική και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, για να καταδικάσουμε την Τούρκικη προκλητικότητα, την παράνομη ανακήρυξη του Ψευδοκράτους και να στείλουμε ηχηρό μήνυμα πως η νέα γενιά δεν συμβιβάζεται με την διχοτόμηση», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΠΣΕΜ.  

Καταληκτικά ανέφερε πως παρέδωσαν ψήφισμα στον ΟΗΕ το οποίο περιλαμβάνει τις θέσεις ΠΣΕΜ και του οργανωμένου μαθητικού κινήματος επισημαίνοντας ότι θα παλέψουν για ειρηνική συμβίωση με τους Τουρκοκύπριους αφού μόνο ενωμένοι μπορεί να επιτευχθεί η αλλαγή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Δεν λέει να κοπάσει η πολιτική φωτιά που άναψε η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο «ΔΗΣΑΚΕΛ». Η επίμαχη αναφορά, η οποία έγινε στον απόηχο της έντονης κριτικής για τους διορισμούς στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών, αντί να λειτουργήσει ως παρένθεση στην πολιτική συζήτηση, εξελίσσεται, σε νέο μέτωπο αντιπαράθεσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE