Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων: Διεύρυνση καθεστώτος κυρώσεων για εργαλειοποίηση μεταναστών

Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων: Διεύρυνση καθεστώτος κυρώσεων για εργαλειοποίηση μεταναστών

Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αποφάσισε να τροποποιήσει το καθεστώς κυρώσεων λόγω της κατάστασης στα σύνορα με τη Λευκορωσία, ούτως ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στην εργαλειοποίηση των ανθρώπων για πολιτικούς σκοπούς.


Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Συμβούλιο διευρύνει τα κριτήρια για εγγραφή στον κατάλογο κυρώσεων μέσω σχετικής απόφασης και κανονισμού.

Πλέον η ΕΕ θα μπορεί να λαμβάνει στοχευμένα μέτρα κατά φυσικών και νομικών προσώπων που οργανώνουν ή συνεισφέρουν σε ενέργειες του καθεστώτος Λουκασένκο, που διευκολύνουν τις παράνομες διελεύσεις μέσω των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Σε δήλωσή του ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε πως η σημερινή απόφαση «αντανακλά την αποφασιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντισταθεί στην εργαλειοποίηση των μεταναστών για πολιτικούς σκοπούς. Αντιστεκόμαστε σε αυτή την απάνθρωπη και παράνομη πρακτική».

«Την ίδια στιγμή, συνεχίζουμε να υπογραμμίζουμε την απαράδεκτη συνεχιζόμενη καταπίεση του καθεστώτος κατά του ίδιου του πληθυσμού του στο εσωτερικό και θα απαντήσουμε ανάλογα», πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην αγορά εργασίας με στήριξη οι νέοι με αναπηρίες - Το σχέδιο που ανακοίνωσε ο ΠτΔ

Στην αγορά εργασίας με στήριξη οι νέοι με αναπηρίες - Το σχέδιο που ανακοίνωσε ο ΠτΔ

Ο στόχος μας είναι η πλήρης συμμετοχή των νέων με αναπηρίες στην κοινωνία μέσα από ίσες ευκαιρίες, ανέφερε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την παρουσίαση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για το Πλαίσιο Πολιτικής για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, την Απασχόληση και την Φροντίδα των Ενηλίκων Ατόμων με Αναπηρίες.