Αεροπλανοφόρο μεγάλης κλίμακας κατασκευάζουν Τουρκία και Ισπανία

Αεροπλανοφόρο μεγάλης κλίμακας κατασκευάζουν Τουρκία και Ισπανία

Μεγάλης κλίμακας αεροπλανοφόρο αποφάσισαν να κατασκευάσουν από κοινού Τουρκία και Ισπανία, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αναφέροντας ότι σκοπεύουν στη συνέχεια να προχωρήσουν και σε κατασκευή υποβρυχίου.


Σε συνέντευξη Tύπου με τον Ισπανό Πρωθυπουργό Πέντρο Σάντσεθ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι σχεδιάζουν να φτιάξουν ένα μεγάλο αεροπλανοφόρο από κοινού με την Ισπανία.

“Το πρώτο μας αεροπλανοφόρο στην πραγματικότητα δεν ήταν μεγάλης κλίμακας, θα κατασκευάσουμε τώρα το μεγάλης κλίμακας. Στοχεύουμε να το κάνουμε μετά το σημερινό αεροπλανοφόρο και ίσως μετά από αυτό ξεκινήσουμε την κατασκευή και υποβρυχίου”, ανέφερε. Δήλωσε ακόμη ότι υπάρχουν πολλά θέματα που μπορούν να κάνουν μαζί με την Ισπανία στην αμυντική βιομηχανία, προσθέτοντας ότι έχουν την ευκαιρία να κάνουν βήματα και στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. 

Σε ερώτηση ποια μέρη των ρωσικών S400 σχεδιάζεται να παραχθούν στην Τουρκία, ο  Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι “και οι δύο πλευρές, η Τουρκία και η Ρωσία συμφώνησαν να μην δώσουν λεπτομέρειες για την παραγωγή των εξαρτημάτων  των S400. Αυτά είναι ευαίσθητα ζητήματα που υπάρχουν μεταξύ μας”.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αντωνίου: Είχε προειδοποιηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία για υβριδική επίθεση - «Ενδέχεται να ακολουθήσουν κι άλλα βίντεο»

Αντωνίου: Είχε προειδοποιηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία για υβριδική επίθεση - «Ενδέχεται να ακολουθήσουν κι άλλα βίντεο»

Σε δημόσια τοποθέτηση με σαφείς αιχμές και προειδοποιήσεις προχώρησε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, αναφερόμενος στη διαρροή του επίμαχου βίντεο που προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις και δημόσια συζήτηση τις τελευταίες ημέρες.

BEST OF TOTHEMAONLINE