ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πως πραγματοποιείται η επικοινωνία με τα σχολέια - Διευκρινίζει το Υπ. Παιδείας

Πως πραγματοποιείται η επικοινωνία με τα σχολέια - Διευκρινίζει το Υπ. Παιδείας

Με ποικίλους τρόπους γίνεται η επικοινωνία του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) με τα σχολεία και κατά συνέπεια τη Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, διευκρινίζει το Υπουργείο με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα και αναφορές στα ΜΜΕ για την επικοινωνία με τα σχολεία και τις οδηγίες που δίνονται.

Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΠΑΝ αναφέρει ότι «ένας από τους τρόπους αυτούς είναι η έκδοση διοικητικών πράξεων από το Γραφείο του Διευθυντή Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, είτε υπό μορφή εγκυκλίων είτε υπό μορφή οδηγιών, όπως στην προκειμένη περίπτωση που αφορά στην αξιολόγηση των μαθητών/τριών».


Προσθέτει ότι «η οδηγία στην οποία αναφέρονται τα δημοσιεύματα/αναφορές είχε ερμηνευτικό χαρακτήρα της κείμενης νομοθεσίας/κανονισμών και απέβλεπε στην καλύτερη εφαρμογή της διαδικασίας αξιολόγησης των μαθητών/τριών για μείωση του άγχους, όπως και στην ορθή τήρηση της νομοθεσίας».

Επίσης, «με τη συγκεκριμένη οδηγία δεν αυξάνεται ο αριθμός των διαγωνισμάτων, όπως αφήνεται να νοηθεί», καταλήγει το ΥΠΠΑΝ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top