Η Μόσχα ανακοίνωσε άλλη μια επιτυχή εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου

Η Μόσχα ανακοίνωσε άλλη μια επιτυχή εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι δοκίμασε με επιτυχία έναν υπερηχητικό πύραυλο κρουζ Zircon, που είναι ένα νέο είδος όπλου, το οποίο όπως λέει η Μόσχα είναι «αήττητο» και ανησυχεί τη Δύση.


Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο υπερηχητικός πύραυλος Zircon (Τσιρκόν) ο οποίος εκτοξεύθηκε από την φρεγάτα του στόλου της Βόρειας Θάλασσας «Ναύαρχος της Σοβιετικής Ένωσης Γκαρσκόφ» έπληξε επιτυχώς τον θαλάσσιο στόχο στην Λευκή Θάλασσα.

Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Άμυνας δείχνει τον υπερηχητικό πύραυλο να πετάει μακριά με μια λάμψη φωτός και να ακολουθείται από ένα ίχνος καπνού στη μέση της νύχτας.

Η πρώτη επίσημη εκτόξευση ενός υπερηχητικού πυραύλου Zircon έγινε τον Οκτώβριο του 2020, με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να την χαρακτηρίζει «μεγάλο γεγονός». Έκτοτε πραγματοποιήθηκαν και άλλες δοκιμές, μεταξύ άλλων από τη φρεγάτα «Ναύαρχος Γκαρσκόφ» και από ένα υποβρύχιο.

Νωρίτερα το πρακτορείο TASS είχε μεταδώσει, επικαλούμενο δική του πηγή, ότι οι δοκιμές του Zircon θα αρχίσουν τον Νοέμβριο και θα συνεχισθούν τον Δεκέμβριο. Συνολικά προγραμματίζονται πέντε εκτοξεύσεις που θα πλήξουν θαλάσσιους και παραθαλάσσιους στόχους.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.