Δακρυγόνα σε διαδηλωτές έξω από το προεδρικό μέγαρο στο Σουδάν

Δακρυγόνα σε διαδηλωτές έξω από το προεδρικό μέγαρο στο Σουδάν

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Σουδάν εκτόξευσαν δακρυγόνα για να διαλύσουν ένα πλήθος διαδηλωτών οι οποίοι όδευαν προς το προεδρικό μέγαρο στο Χαρτούμ.

 
Σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, στο προεδρικό μέγαρο αναμένεται να υπογραφεί εντός των επόμενων ωρών η συμφωνία μεταξύ του στρατηγού Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν και του ανατραπέντος Πρωθυπουργού Αμπντάλα Χάμντοκ.
 
Με βάση τη συμφωνία αυτήν, η οποία καταγγέλλεται από τους διαδηλωτές, ο Χάμντοκ θα αποκατασταθεί στο αξίωμά του και θα σχηματίσει Κυβέρνηση τεχνοκρατών.
 
Χιλιάδες διαδηλωτές, κρατώντας σουδανικές σημαίες και φωτογραφίες εκείνων που σκοτώθηκαν στις κινητοποιήσεις εναντίον του πραξικοπήματος, συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στο κέντρο της πρωτεύουσας φωνάζοντας συνθήματα κατά του Μπουρχάν, του επικεφαλής των πραξικοπηματιών που ανέτρεψε την Κυβέρνηση στις 25 Οκτωβρίου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ στο επίκεντρο των εξελίξεων: Ο κύκλος επαφών του Προέδρου Χριστοδουλίδη, οι απαιτήσεις του Νικόλα και το πολιτικό τεστ πριν τον ανασχηματισμό

ΔΗΚΟ στο επίκεντρο των εξελίξεων: Ο κύκλος επαφών του Προέδρου Χριστοδουλίδη, οι απαιτήσεις του Νικόλα και το πολιτικό τεστ πριν τον ανασχηματισμό

Η σχέση του Προεδρικού με το ΔΗΚΟ, εισέρχεται σε μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις της, από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Οι επόμενες ημέρες, αποκτούν ιδιαίτερη πολιτική σημασία. Η συνάντηση της Παρασκευής ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη Γραμματεία του ΔΗΚΟ δεν αντιμετωπίζεται ως μία ακόμη τακτική επαφή, αλλά ως ένα ραντεβού ουσίας, από το οποίο αναμένεται να διαφανεί εάν οι δύο πλευρές μπορούν να επαναπροσδιορίσουν τους όρους της συνεργασίας τους, ή αν οι διαφωνίες που συσσωρεύτηκαν το τελευταίο διάστημα, θα παραμείνουν στο τραπέζι.

BEST OF TOTHEMAONLINE