ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανησυχία για θάνατο Βρετανίδας από θρόμβωση στην Κύπρο - Δεν της χορηγήθηκε αντιπηκτικό

Ανησυχία για θάνατο Βρετανίδας από θρόμβωση στην Κύπρο - Δεν της χορηγήθηκε αντιπηκτικό

Την ανησυχία του για την ιατρική περίθαλψη που λαμβάνουν οικογένειες των στρατιωτών στις Βρετανικές Βάσεις, εξέφρασε ιατροδικαστής στη Βρετανία, μετά τον θάνατο της Victoria Harrild-Jones, η οποία είχε εγχειριστεί το 2019.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC, δεν χορηγήθηκε στη 41χρονη αντιπηκτικό όταν πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να πεθάνει από θρόμβωση στους πνεύμονες έξι μέρες αργότερα.  

Σύμφωνα με την ποινική έρευνα, η εν λόγω γυναίκα έπαθε σπασμούς όταν βρισκόταν στο σπίτι της στις 27 Δεκεμβρίου 2019, και το ιατρικό προσωπικό του στρατού διαπίστωσε τον θάνατό της μια ώρα αργότερα.

Ο ιατροδικαστής Nigel Parsley ετοίμασε έκθεση και μίλησε για τη συγκεκριμένη υπόθεση και είπε πως «κατά την προσωπική μου άποψη, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για να αποφευχθούν οι μελλοντικοί θάνατοι. Πιστεύω ότι το υπουργείο της Βρετανίας έχει τη δύναμη να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονται».

Μετά τη νεκροτομή, διαπιστώθηκε ότι η άτυχη γυναίκα υπέστη θρόμβωση στο αίμα που τελικά μεταφέρθηκε στους πνεύμονες.

Στην έκθεση του Βρετανού ιατροδικαστή αναφέρεται παράλληλα ότι είναι διαφορετική η πρακτική για όλους τους ασθενείς στην Κύπρο, ενώ οι κατευθυντήριες γραμμές στο Ηνωμένο Βασίλειο προτείνουν το φάρμακο να λαμβάνεται για τουλάχιστον δύο εβδομάδες μετά από μια τέτοια επέμβαση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top