Βυθίστηκε στο πένθος η κυπριακή κοινωνία - «Έφυγε» η Μιμή Κυπριανού

Βυθίστηκε στο πένθος η κυπριακή κοινωνία - «Έφυγε» η Μιμή Κυπριανού

Θλίψη στην κυπριακή κοινωνία σκόρπισε ο χαμός της Μιμής Κυπριανού, σε ηλικία 89 ετών. Η σύζυγος του Σπύρου Κυπριανού ήταν η Πρώτη Κυρία της Κύπρου.

Άφησε την τελευταία της πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Ο Σπύρος Κυπριανού και η Μιμή Κυπριανού παντρεύτηκαν το 1956 στην Αθήνα.

Η Μιμή Κυπριανού καταγόταν από τη Βέροια. Γνωρίστηκε με τον Σπύρο Κυπριανού στο Λονδίνο.

Οι δυο τους είχαν γνωριστεί στο πλαίσιο συνεργασίας για τις ανάγκες φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων. Μαζί απέκτησαν δυο γιους, τον Αχιλλέα και τον Μάρκο.

Η φιλανθρωπική της δράση ήταν πολύ μεγάλη τόσο κατά τη διάρκεια της θητείας της, όσο και αργότερα, αφότου τερματίστηκε η θητεία της.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε προεκλογικό αγώνα» – Ποιες είναι οι προτεραιότητές του

Χριστοδουλίδης: «Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε προεκλογικό αγώνα» – Ποιες είναι οι προτεραιότητές του

Τη θέση ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί σε προεκλογική εκστρατεία, παρά την κριτική που δέχεται από κόμματα για παροχολογία και για τα κυριακάτικα βίντεο του Προέδρου της Δημοκρατίας, διατύπωσε τη Δευτέρα ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Υπογράμμισε πως υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που απαιτούν κυβερνητική προσοχή, με πρώτο το Κυπριακό, καθώς και θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης και μεταρρυθμίσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE