Χ. Γιαννάκη: «Έχουμε όλη την γκάμα των εμβολίων» - Αναμονή για την απόφαση ΕΜΑ για παιδιά 5-11 ετών

Χ. Γιαννάκη: «Έχουμε όλη την γκάμα των εμβολίων» - Αναμονή για την απόφαση ΕΜΑ για παιδιά 5-11 ετών

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη τόνισε τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει του Υπουργείο Υγείας στη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων σε όλες τις επαρχίες ώστε να θωρακιστεί ο πληθυσμός της Κύπρου.

«Κάθε μέρα έχουμε Pfizer, Τρίτη και Σάββατο έχουμε Moderna, Τετάρτη AstraZeneca και Πέμπτη Johnson, αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό», επισήμανε η κυρία Γιαννάκη.

«Ως Υπουργείο πληρώσαμε 27 εκατομμύρια για τα εμβόλια και αυτό δεν θα το δείτε σε άλλες χώρες του κόσμου, έχουμε όλη την γκάμα των εμβολίων για να πάει ο κόσμος να εμβολιαστεί», πρόσθεσε.

Παράλληλα η κυρία Γιαννάκη τόνισε πως μόνο χθες έγιναν 8 χιλιάδες εμβολιασμοί και αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή εμβολιασμών υπό την προεδρία της ίδιας, αναμένοντας τη μεγάλη απόφαση του ΕΜΑ για τη δόση που αφορά τα παιδιά 5-11 ετών.

«Γίνεται μεγάλη κατάθεση ψυχής, δουλεύουμε σκληρά σε αυτά τα προγράμματα για να μπορεί ο κόσμος να ανταποκρίνεται», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Ψήφος εμπιστοσύνης η παρουσία της Chevron στην κυπριακή ΑΟΖ - Aναγκαία η επιτάχυνση διαδικασιών με Αίγυπτο

ΠτΔ: Ψήφος εμπιστοσύνης η παρουσία της Chevron στην κυπριακή ΑΟΖ - Aναγκαία η επιτάχυνση διαδικασιών με Αίγυπτο

Στην επιτάχυνση των διαδικασιών για ολοκλήρωση των συμφωνηθέντων με την Αίγυπτο, αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχθηκε, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο της Chevron αρμόδιο για τις αναδυόμενες χώρες κ. Χαβιέ λα Ρόσα, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο προτού μεταβεί στην Αίγυπτο.