ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχίζει η αποξήλωση των εγκαταστάσεων της Exxon Mobil

Αρχίζει η αποξήλωση των εγκαταστάσεων της Exxon Mobil

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα από την εταιρεία Petrolina Holdings η εξαγορά της γης και των εγκαταστάσεων της εταιρείας Exxon Mobil, στο παραλιακό μέτωπο του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας και στην περιοχή του πρώην διυλιστηρίου.

Για τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις υπάρχει σε ισχύ η άδεια αποξήλωσής τους και η εταιρεία Πετρολίνα διαβεβαίωσε τον Δήμο Λάρνακας ότι σύντομα, πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατεδάφισής τους. Θυμίζουμε, ότι οι πετρελαιοδεξαμενές της εταιρείας Exxon Mobil είναι οι μόνες στην περιοχή που δεν έχουν κατεδαφιστεί ακόμα, σε αντίθεση με τις εγκαταστάσεις υγρών καυσίμων των εταιρειών Πετρολίνα και Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΚΟ).

Η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια ανακοίνωσε ότι η κατεδάφιση των συνολικά 22 δεξαμενών της ολοκληρώθηκε στις 22 περασμένου Απριλίου, ενώ λίγο αργότερα ολοκληρώθηκε και η αποξήλωση των δεξαμενών του Ομίλου Πετρολίνα. Εξάλλου, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Δήμο Λάρνακας, το πρώτο τρίμηνο του 2022 αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι εργασίες κατεδάφισης των δεξαμενών αποθήκευσης ασφάλτου στο χώρο του πρώην διυλιστηρίου (είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Ιούλιο).

Μέρος των υπόλοιπων εγκαταστάσεων (αγωγοί), που σχετίζονται κυρίως με θέματα πυρασφάλειας, θα απομακρυνθούν μετά τον τερματισμό λειτουργίας των εγκαταστάσεων υγραερίου στη παραλιακή περιοχή, περί την άνοιξη του 2022. Να σημειωθεί, ότι η συνολική έκταση που κάλυπταν (όσα χρόνια ήταν σε λειτουργία) οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών στα παράλια του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας ήταν 561 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.

Τα 520 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα βρίσκονται εντός των δημοτικών ορίων Λάρνακας και τα υπόλοιπα 41 χιλιάδες τ.μ. είναι στα όρια των Λειβαδιών. Από τα 520 χιλιάδες τ.μ. στα όρια της Λάρνακας, τα 155 χιλιάδες είναι κρατική γη, στην οποία βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της Κυπριακής Εταιρείας Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών. Η υπόλοιπη γη, δηλαδή 365 χιλιάδες τ.μ., ανήκει στις εταιρείες Πετρολίνα, Exxon Mobil, Ελληνικά Πετρέλαια, Σύνεργκαζ και Ίντεργκαζ. Τη μερίδα του λέοντος κατέχει ο Όμιλος Πετρολίνα με 200 χιλιάδες τ.μ. και ακολουθεί η Exxon Mobil με 76 χιλιάδες τ.μ. Οι υπόλοιπες εταιρείες κατέχουν μικρότερες εκτάσεις.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top