ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απονεμήθηκαν τα πράσινα μπερέ στους καταδρομείς της 2021 ΕΣΣΟ - Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Απονεμήθηκαν τα πράσινα μπερέ στους καταδρομείς της 2021 ΕΣΣΟ - Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Απονεμήθηκαν σήμερα από τον Υπουργό Άμυνας, Χαράλαμπο Πετρίδη τα πράσινα μπερέ στους καταδρομείς της 2021 ΕΣΣΟ

"Επιβάλλεται σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο με τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας εις βάρος της Κύπρου να κλιμακώνονται, να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα", είπε συγκεκριμένα ο Υπουργός.

Δείτε αυτούσια την ομιλία του:

Με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια παρευρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας στην τελετή απονομής του τιμημένου πράσινου μπερέ, με την οποία οι οπλίτες της 2021 ΕΣΣΟ εντάσσονται και επίσημα στην επίλεκτη οικογένεια των Καταδρομών.

Είμαι βέβαιος ότι ασύγκριτα μεγαλύτερη συγκίνηση και περηφάνια αισθάνεστε εσείς, οι νέοι καταδρομείς,  που πετύχατε να ξεχωρίσετε μετά από επίμοχθες διαδικασίες, στις οποίες μόνο αυτοί που θέλουν και μπορούν αντεπεξέρχονται.

Καταφέρατε να διέλθετε με επιτυχία τις έντονες και κοπιώδεις σωματικές και πνευματικές προκλήσεις της εκπαίδευσης, φέρνοντας σε πέρας τους στόχους και τις προσδοκίες που θέσατε, όταν επιλέξατε να υπηρετήσετε στις Δυνάμεις Καταδρομών.

Ως πολιτεία, σας συγχαίρουμε και σας προβάλλουμε ως παράδειγμα προς μίμηση.

Μόνο οι ελάχιστοι έχουν πετύχει να φτάσουν μέχρι το τέρμα της δύσκολης αυτής διαδρομής και έτσι δικαιωματικά μπορείτε να υπερηφανεύεστε και εσείς ότι υπηρετείτε την πατρίδα, μέσα από τις τάξεις των θρυλικών καταδρομέων.

Απευθυνόμενος στους γονείς σας, εκφράζω τα συγχαρητήριά μου για τα παιδιά που αναθρέψατε, τις αρχές και αξίες που τους μεταδώσατε, ώστε σήμερα να τα καμαρώνετε βλέποντάς τα, αγέρωχα, να φορούν το πράσινο μπερέ.

Θέλω να εκφράσω την ευαρέσκειά μου στον Διοικητή Καταδρομών και στο προσωπικό που είχε την ευθύνη της εκπαίδευσης, για τον επαγγελματισμό και την ορθή τους καθοδήγηση.

Νέοι καταδρομείς,

Αποδεικνύετε ότι οι νέοι μας διαθέτουν ήθος και αγάπη προς την πατρίδα, και κυρίως στέκεστε στο ύψος των περιστάσεων, όπως έπραξαν και οι προηγούμενες γενιές.

Θέλω να γνωρίζετε ότι η Εθνική Φρουρά στηρίζεται σε σας. Διότι όσο και αν αναβαθμίσουμε ποιοτικά και ενισχύσουμε αριθμητικά τα μέσα της Δύναμης, το ανθρώπινο δυναμικό θα αποτελεί την καρδιά των ενόπλων μας δυνάμεων και τον κρισιμότερο παράγοντα για την επιτυχία της αποστολής της.

Η ιστορία έχει αποδείξει από τους Μυρμιδόνες του Αχιλλέα, στους Εύζωνες των Βαλκανικών πολέμων και στους καταδρομείς του Πενταδακτύλου ότι αποτελείτε την αιχμή του δόρατος, έτοιμοι σε κάθε στιγμή να αντιμετωπίσετε με επιτυχία τον εχθρό.

Κυρίες και κύριοι,

Διανύουμε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο με τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου να κλιμακώνονται, αλλά και να στρέφονται εναντίον των εθνικών συμφερόντων και άλλων κρατών της Μεσογείου.

Σε αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή, επιβάλλεται να βρισκόμαστε σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα. Εμείς παραμένουμε ακλόνητα σταθεροί στις θέσεις μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε με τις ενέργειές μας στην ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

Επιθυμούμε να επιλύσουμε το πρόβλημα που ταλανίζει την πατρίδα μας για σχεδόν πέντε δεκαετίες, με διπλωματικά μέσα και είμαστε έτοιμοι να επανέλθουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να επιτύχουμε μια δίκαιη επίλυση του κυπριακού προβλήματος, στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος όλων πρέπει να αποτελεί η επανένωση της πατρίδας μας σε συνθήκες ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας.

Όσο όμως η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί και να συμβάλει στην ειρήνη και με τις πράξεις της απειλεί ευθέως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα αλλά και την ίδια την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, οφείλουμε να αναβαθμίζουμε τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Εθνικής Φρουράς, ως την κατεξοχήν δύναμη αποτροπής και διαφύλαξης της εθνικής μας υπόστασης.

Απευθυνόμενος  ξανά στους νέους καταδρομείς, σας προτρέπω να συνεχίσετε  με τον ίδιο ζήλο και ανιδιοτέλεια που επιδείξατε μέχρι σήμερα, να υπηρετείτε την πατρίδα.

Να τιμάτε το ένδοξο πράσινο μπερέ που σε πολύ λίγο θα φοράτε, έχοντας ως πυξίδα, σε όλες τις προκλήσεις που θα σας παρουσιαστούν, το ρητό των Καταδρομών «Ο Τολμών Νικά».

Εύχομαι λοιπόν, στον καθένα σας ξεχωριστά υγεία, δύναμη και καλή θητεία.

Σας ευχαριστώ.

Δείτε φωτογραφίες από την απονομή:

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top