Για την κατάσταση στα σύνορα Λευκορωσίας και Πολωνίας, μίλησε ο Ν. Τορναρίτης στην ΚΣΣΕ

Για την κατάσταση στα σύνορα Λευκορωσίας και Πολωνίας, μίλησε ο Ν. Τορναρίτης στην ΚΣΣΕ

Για την κατάσταση των μεταναστών στα σύνορα μεταξύ Λευκορωσίας και Πολωνίας μίλησε ο επικεφαλής της Κυπριακής αντιπροσωπίας στη Συνέλευση, Βουλευτής Νίκος Τορναρίτης, στο πλαίσιο των εργασιών της Μόνιμης Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).


Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε σχετική παρέμβασή του, ο κ. Τορναρίτης στηλίτευσε την εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών από ορισμένα κράτη μέλη, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Πολωνία.

Ανέφερε ακόμα ότι η Ευρώπη θα πρέπει να βρει αξιόπιστες λύσεις όσον αφορά στο μεταναστευτικό ζήτημα, στη βάση της αλληλεγγύης και της ίσης κατανομής ευθυνών ανάμεσα στους Ευρωπαίους εταίρους.

Ταυτόχρονα επισήμανε, οι λύσεις πρέπει να συνάδουν με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, να προστατεύουν και να προάγουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των ευάλωτων αυτών ανθρώπων χωρίς να πλήττεται η κοινωνική συνοχή και η σταθερότητα των χωρών υποδοχής.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Η δήλωση Γκουτέρες δεν επιδέχεται καμία απολύτως ερμηνεία»

Χριστοδουλίδης: «Η δήλωση Γκουτέρες δεν επιδέχεται καμία απολύτως ερμηνεία»

Η δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ δεν επιδέχεται καμιάς απολύτως ερμηνείας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης απευθυνόμενος προς τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Αποδήμων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, το πρώτο θέμα για το οποίο τους ενημέρωσε το απόγευμα στο Προεδρικό, κεκλεισμένων των θυρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE