Για την κατάσταση στα σύνορα Λευκορωσίας και Πολωνίας, μίλησε ο Ν. Τορναρίτης στην ΚΣΣΕ

Για την κατάσταση στα σύνορα Λευκορωσίας και Πολωνίας, μίλησε ο Ν. Τορναρίτης στην ΚΣΣΕ

Για την κατάσταση των μεταναστών στα σύνορα μεταξύ Λευκορωσίας και Πολωνίας μίλησε ο επικεφαλής της Κυπριακής αντιπροσωπίας στη Συνέλευση, Βουλευτής Νίκος Τορναρίτης, στο πλαίσιο των εργασιών της Μόνιμης Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).


Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε σχετική παρέμβασή του, ο κ. Τορναρίτης στηλίτευσε την εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών από ορισμένα κράτη μέλη, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Πολωνία.

Ανέφερε ακόμα ότι η Ευρώπη θα πρέπει να βρει αξιόπιστες λύσεις όσον αφορά στο μεταναστευτικό ζήτημα, στη βάση της αλληλεγγύης και της ίσης κατανομής ευθυνών ανάμεσα στους Ευρωπαίους εταίρους.

Ταυτόχρονα επισήμανε, οι λύσεις πρέπει να συνάδουν με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, να προστατεύουν και να προάγουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των ευάλωτων αυτών ανθρώπων χωρίς να πλήττεται η κοινωνική συνοχή και η σταθερότητα των χωρών υποδοχής.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συναντήθηκε με Αμπάς ο ΠτΔ: «Η Κύπρος είναι μέρος της λύσης, όχι των προβλημάτων»

Συναντήθηκε με Αμπάς ο ΠτΔ: «Η Κύπρος είναι μέρος της λύσης, όχι των προβλημάτων»

Στον σημαντικό ανθρωπιστικό ρόλο που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία στην περιοχή αναφέρθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης κ. Μαχμούντ Αμπάς, κατά τη συνάντηση τους, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE