Συνάντηση Αβέρωφ με Πρόεδρο Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας - Τι συζητούν

Συνάντηση Αβέρωφ με Πρόεδρο Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας - Τι συζητούν

Με τον Πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας κ. Pablo Casado είχε την ευκαιρία να συναντηθεί χτες στη Μαδρίτη ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, από κοινού με τον Αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου κ. Γιώργο Χατζηγεωργίου. Ο κ. Νεοφύτου δήλωσε σχετικά τα εξής:

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να συναντηθούμε με τον Πρόεδρο του αδελφού κόμματος της Ισπανίας, τον κύριο Casado, σε μια εξαιρετική και παραγωγική συζήτηση με κοινά ενδιαφέροντα, τις προκλήσεις του αύριο για την Ευρώπη αλλά και τις σχέσεις των δύο χωρών μας.

Με πλήρη κατανόηση και στήριξη των δικών μας θέσεων πως δεν είναι ποτέ δυνατόν να δεχτεί η δική μας πλευρά την απαράδεκτη απαίτηση της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων για ξεχωριστό, ανεξάρτητο κράτος. Κάτι που κατανοεί πλήρως ο κύριος Casado, γιατί αντιμετωπίζουν και οι ίδιοι στη δική τους χώρα το αίτημα των Καταλανών για ανεξάρτητο κράτος. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει χώρα στην Ευρώπη που θα στηρίξει το παράλογο αίτημα των Τουρκοκυπρίων και της Τουρκίας.

Παράλληλα συζητήσαμε περαιτέρω συνεργασία των δυο κομμάτων μας και στους επόμενους μήνες ο Πρόεδρος Casado θα είναι προσκεκλημένος του Δημοκρατικού Συναγερμού σε ένα ταξίδι στην Κύπρο για να γνωρίσει από κοντά την Κύπρο, τις προκλήσεις αλλά και τις μεγάλες ευκαιρίες που έχουμε ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE