Τριμερής Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας – Τι αποφασίστηκε

Τριμερής Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας – Τι αποφασίστηκε

Ολοκληρώθηκε η πρώτη Τριμερής Συνάντηση μεταξύ των Υπουργών Άμυνας Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα 1 Δεκεμβρίου στη Λευκωσία.

Ακολουθεί αυτούσιο το κοινό ανακοινωθέν.
1. Ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Στρατηγός Yousef Al-Hnaity, Αρχηγός των Διακλαδικών Δυνάμεων του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας συναντήθηκαν στη Λευκωσία την 1η Δεκεμβρίου 2021. Η εν λόγω συνάντηση ήταν η πρώτη τριμερής συνάντηση σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας των τριών χωρών, αποτελώντας την αρχή της αμυντικής συνεργασίας.

2. Οι Υπουργοί σημείωσαν ότι η τριμερής αμυντική συνεργασία βασίζεται στις αρχές της Κοινής Δήλωσης της Τρίτης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελληνικής Δημοκρατίας – Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας – Κυπριακής Δημοκρατίας της 28ης Ιουλίου 2021.

3. Οι Υπουργοί συμφώνησαν στη σύσταση Κοινής Επιτροπής για την προετοιμασία και τη διευθέτηση μελλοντικών συναντήσεων και την υπογραφή προγράμματος τριμερούς συνεργασίας, που θα περιλαμβάνει στρατιωτικές ασκήσεις και εκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας, του Ναυτικού και των Ειδικών Δυνάμεών τους.

4. Οι Υπουργοί επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για περαιτέρω ενίσχυση των διεθνών και περιφερειακών προσπαθειών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της ριζοσπαστικοποίησης.

5. Οι Υπουργοί συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν την επόμενη Τριμερή Συνάντηση Υπουργών Άμυνας στην Ιορδανία το 2022.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Ιρανός στρατηγός - Θα εκτοξεύσουμε πυραύλους για να φύγουν οι Αμερικανοί από την Κύπρο - «Η αεράμυνα μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα» λέει ο Λετυμπιώτης

LIVE: Ιρανός στρατηγός - Θα εκτοξεύσουμε πυραύλους για να φύγουν οι Αμερικανοί από την Κύπρο - «Η αεράμυνα μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα» λέει ο Λετυμπιώτης

Εκτός ελέγχου οδηγείται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ, γεγονός που πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΗΠΑ. Σε αυτό το τεταμένο κλίμα, ο Ιρανός στρατηγός προχώρησε σε ευθείες απειλές, δηλώνοντας πως η Τεχεράνη είναι έτοιμη να εκτοξεύσει πυραύλους με στόχο να απομακρυνθούν οι Αμερικανοί από την Κύπρο, κλιμακώνοντας περαιτέρω τη ρητορική έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την ίδια ώρα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, διαβεβαίωσε πως «η αεράμυνά μας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα», υπογραμμίζοντας ότι οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE