Αδιάλλακτος ο Ερντογάν - Επιμένει στα μειωμένα επιτόκια

Αδιάλλακτος ο Ερντογάν - Επιμένει στα μειωμένα επιτόκια

Επιμένει στην απόφαση του για μείωση επιτοκίων ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνοντας σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του πως «ο κόσμος ολόκληρος ξέρει πως είμαι εναντίον των (υψηλών) επιτοκίων. Δεν ήμουν ποτέ υπέρ. Δεν ήμουν χθες και δεν θα είμαι αύριο».

Η τουρκική κεντρική τράπεζα είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι παρεμβαίνει για να σταματήσει την πτώση της τουρκικής λίρας, η οποία μέσα σε ένα μήνα έχασε περίπου το 30% της αξίας της έναντι του δολαρίου.

“Ποτέ δεν ήμουν υπέρ των επιτοκίων, ούτε σήμερα θα είμαι, ούτε αύριο”, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν ενώ ανέφερε πως “όσοι προσπαθούν να πουλήσουν τα προϊόντα τους δύο και τρεις φορές πιο ακριβά θα απογοητευτούν από το αποτέλεσμα. Αυτή η χώρα θα γίνει ο τάφος εκείνων που αποθηκεύουν τα προϊόντα”. “Η αποθήκευση (προϊόντων) απαγορεύεται στη θρησκεία μας, δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό. Όσοι το κάνουν θα πληρώσουν τίμημα”, ανέφερε. Για την συναλλαγματική ισοτιμία ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι “σήμερα αυξάνεται, αύριο μειώνεται”, το ίδιο για τον πληθωρισμό είπε “σήμερα αυξάνεται, αύριο μειώνεται”. “Αλλά η απασχόληση είναι μόνιμη”, υποστήριξε.

Υποσχέθηκε ακόμη ότι σύντομα θα ανακοινώσουν αύξηση του κατώτατου μισθού και μάλιστα όπως είπε θα είναι πολύ πιο ψηλά από ό,τι μέχρι σήμερα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συγκίνηση στο Προεδρικό: Το μετάλλιο, η μεγάλη ευχή και η αναφορά στο Κυπριακό

Συγκίνηση στο Προεδρικό: Το μετάλλιο, η μεγάλη ευχή και η αναφορά στο Κυπριακό

Την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας προς τον απόδημο Δαμιανό Κωνσταντίνου για την πολυετή και πολυσχιδή προσφορά του στην οικονομία, τη ναυτιλία, τον πολιτισμό και τον ελληνισμό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απονέμοντάς του το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE