EKTAKTO: Έφθασε στην Ελλάδα η μετάλλαξη Όμικρον - Εντοπίστηκε κρούσμα στην Κρήτη

EKTAKTO: Έφθασε στην Ελλάδα η μετάλλαξη Όμικρον - Εντοπίστηκε κρούσμα στην Κρήτη

Η μετάλλαξη Όμικρον όπως αναμενόταν ήρθε και στην Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κρούσμα της μετάλλαξης εντοπίστηκε στην Κρήτη.

Πρόκειται για Έλληνα, που είχε ταξιδέψει στη Νότια Αφρική, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, στη συνέχεια είπε ότι το άτομο αυτό έφτασε στην Ελλάδα, στις 26 Νοεμβρίου το πρωί και υποβλήθηκε σε ράπιντ τεστ στο αεροδρόμιο το οποίο βγήκε αρνητικό.

Στη συνέχεια έκανε ράπιντ κάθε μέρα και στις 29 Νοεμβρίου, βγήκε θετικό. Την επόμενη μέρα παρουσίασε ήπια συμπτώματα.

Ακολούθησε έλεγχος PCR, που έδειξε ότι χρειαζόταν γονιδιακός έλεγχος για τη μετάλλαξη Όμικρόν. Σήμερα το πρωί (2/12), επιβεβαιώθηκε ότι ότι πρόκειται για τη συγκεκριμένη μετάλλαξη.

Όπως είπε ο κ. Ζαούτης, το άτομο ειναι σε καραντίνα μαζί με όλες τις επαφές του καθώς έγινε ιχνηλάτηση.

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το κοινό μας σπίτι και η πολιτική μας οικογένεια»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το κοινό μας σπίτι και η πολιτική μας οικογένεια»

Ως την «πιο σημαντική πολιτική εξέλιξη» στη σύγχρονη Ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, και ως ορθή στρατηγική επιλογή, χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την 1η Μαΐου του 2004.

BEST OF TOTHEMAONLINE