Νέα κατρακύλα για τουρκική λίρα μετά την αντικατάσταση του Υπουργού Οικονομικών

Νέα κατρακύλα για τουρκική λίρα μετά την αντικατάσταση του Υπουργού Οικονομικών

Καταρρέει η τουρκική λίρα μετά την αντικατάσταση του Τούρκου υπουργού Οικονομικών Λουτφί Έλβαν από τον υφυπουργό του Νουρεντίν Νεμπάτι, κίνηση που εξανέμισε την παρέμβαση της τουρκικής κεντρικής τράπεζας που πούλησε συναλλαγματικά αποθέματα για να σταθεροποιήσει το τουρκικό νόμισμα.

Αποτέλεσμα είναι η ισοτιμία της τουρκικής λίρας με το δολάριο ΗΠΑ να διαμορφώνεται σήμερα στο 13,55, μια «ανάσα» από το ιστορικό υψηλό των 13,88 λιρών ανά δολάριο.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διόρισε τον Νουρεντίν Νεμπάτι με φόντο τις αναταράξεις που περνάει εδώ και μερικές εβδομάδες η τουρκική οικονομία, τη νέα κατάρρευση του νομίσματός της και την αλματώδη αύξηση του πληθωρισμού.

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συγκίνηση στο Προεδρικό: Το μετάλλιο, η μεγάλη ευχή και η αναφορά στο Κυπριακό

Συγκίνηση στο Προεδρικό: Το μετάλλιο, η μεγάλη ευχή και η αναφορά στο Κυπριακό

Την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας προς τον απόδημο Δαμιανό Κωνσταντίνου για την πολυετή και πολυσχιδή προσφορά του στην οικονομία, τη ναυτιλία, τον πολιτισμό και τον ελληνισμό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απονέμοντάς του το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE