Πάπας Φραγκίσκος: Πριν αναχωρήσει για Κύπρο, συνάντησε 12 πρόσφυγες που έφτασαν στη Ρώμη από τη Λέσβο

Πάπας Φραγκίσκος: Πριν αναχωρήσει για Κύπρο, συνάντησε 12 πρόσφυγες που έφτασαν στη Ρώμη από τη Λέσβο

Πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος για την Κύπρο, ο ποντίφικας προσευχήθηκε σε εκκλησία κοντά στο αεροδρόμιο της Ρώμης στην οποία φυλάσσεται εικόνισμα της Παρθένου.

Ο πάπας Φραγκίσκος συνάντησε σήμερα το πρωί, λίγο πριν αναχωρήσει για την Κύπρο, δώδεκα πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί στην Ιταλία και στο παρελθόν έζησαν για αρκετά μεγάλο διάστημα στον προσφυγικό καταυλισμό της Λέσβου. Η καταγωγή των προσφύγων είναι από την Συρία, το Κονγκό, το Αφγανιστάν και την Σομαλία.

Στην Ιταλία τους υποδέχθηκε η καθολική εθελοντική κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου. Ένα μέρος των προσφύγων αυτών είχε φτάσει στην Ιταλία το 2016. Είχαν ταξιδέψει αεροπορικώς, δηλαδή, μαζί με τον Φραγκίσκο, κατά την επιστροφή του από την πρώτη επίσκεψή του στη Λέσβο.

Πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος της νέας ιταλικής εταιρίας Ιta, το οποίο τον μεταφέρει στην Κύπρο, ο ποντίφικας προσευχήθηκε σε εκκλησία κοντά στο αεροδρόμιο της ιταλικής πρωτεύουσας, στην οποία φυλάσσεται εικόνισμα της Παρθένου.

Πρόκειται για το τριακοστό πέμπτο αποστολικό ταξίδι του Φραγκίσκου, με έμφαση, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στην ενότητα των χριστιανών και στην υποδοχή των προσφύγων. Ο ποντίφικας επισκέπτεται την Κύπρο και την Ελλάδα από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Στην τελική ευθεία «Κρόνος» και «Αφροδίτη» – Το χρονοδιάγραμμα για το πρώτο κυπριακό αέριο

Η Κύπρος βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη βιώσιμη και εμπορική αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της στην ΑΟΖ της, αναδεικνύοντας την Ανατολική Μεσόγειο σε έναν σημαντικό ενεργειακό κόμβο και συμβάλλοντας, παράλληλα, στις προσπάθειες της ΕΕ για ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας μέσω της διαφοροποίησης πηγών και οδεύσεων, ανέφερε την Τρίτη ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Μιχάλης Δαμιανός, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του Υπουργικού Συμβουλίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE