Συνάντηση Μπλίνκεν – Τσαβούσογλου στη Ρίγα

Συνάντηση Μπλίνκεν – Τσαβούσογλου στη Ρίγα

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χθες, στη Ρίγα της Λετονίας στο περιθώριο της Διάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.


Οι δυο αξιωματούχοι συζήτησαν την κρίση στην Αιθιοπία και τις κοινές προσπάθειες που αποσκοπούν στη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. Συζήτησαν επίσης την επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και την κατάσταση στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν καθώς και στο Αφγανιστάν.

Η συζήτηση βασίστηκε στη συνομιλία του Προέδρου Μπάιντεν και του Προέδρου Ερντογάν στη Ρώμη τον περασμένο μήνα σχετικά με τη διμερή συνεργασία και άλλων ζητημάτων της πρώτης γραμμής, συμπεριλαμβανομένων της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα» – Το μήνυμα με φόντο την άφιξη Γκουτέρες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Το Κυπριακό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα» – Το μήνυμα με φόντο την άφιξη Γκουτέρες

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε πως αν υπάρχει η πολιτική βούληση μπορεί να επιτευχθεί μία διευθέτηση του κυπριακού, που θα λειτουργεί ευεργετικά για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

BEST OF TOTHEMAONLINE