Η Μέρκελ πάτησε το κουμπί: Καθολικό μπλόκο στους ανεμβολίαστους και υποχρεωτικός εμβολιασμός

Η Μέρκελ πάτησε το κουμπί: Καθολικό μπλόκο στους ανεμβολίαστους και υποχρεωτικός εμβολιασμός

Η Γερμανίδα καγκελάριος ανακοίνωσε προ ολίγου την επιβολή lockdown στους ανεμβολίαστους καθώς και ότι ο εμβολιασμός καθίσταται υποχρεωτικός.

Η Μέρκελ είπε ότι οι κανόνες «2G» θα επεκταθούν σε εθνικό επίπεδο στο λιανικό εμπόριο. Η πρόσβαση σε πολιτιστικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις αναψυχής (συμπεριλαμβανομένων κινηματογράφων, θεάτρων, εστιατορίων) θα είναι επίσης δυνατή μόνο για εμβολιασμένα άτομα και νοσήσαντες (2G). Επιπλέον, θα μπορεί να απαιτείται ακόμη και από αυτές τις δύο ομάδες η προσκόμιση αρνητικού τεστ για την είσοδο σε ορισμένους χώρους (2G+).

Ενόψει της τρέχουσας κατάστασης, η Μέρκελ δήλωσε ότι η επιβάρυνση στο γερμανικό σύστημα υγείας τον τελευταίο καιρό φτάνει συχνά στα όριά της, καθιστώντας πολλές φορές απαραίτητη την μετεγκατάσταση ασθενών σε άλλες μονάδες. Όπως επεσήμανε η Γερμανίδα καγκελάριος, μια «πράξη εθνικής αλληλεγγύης» είναι πλέον αναγκαία.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ενοχλημένη η Τουρκία από τη συμφωνία της Κύπρου με τον Λίβανο για την ΑΟΖ – «Δεν έχουν την εξουσία για αποφάσεις που αφορούν όλο το νησί»

Ενοχλημένη η Τουρκία από τη συμφωνία της Κύπρου με τον Λίβανο για την ΑΟΖ – «Δεν έχουν την εξουσία για αποφάσεις που αφορούν όλο το νησί»

Την ενόχλησή της Άγκυρας για τη συμφωνία που υπέγραψε η Κύπρος με τον Λίβανο για την οριοθέτηση ΑΟΖ μετέφερε με ανακοίνωσή του το πρωί της Πέμπτης ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE