ΔΙΕΘΝΗ

«Πεθαίνουμε της πείνας-Βγες στον δρόμο Ερντογάν» - Δραματικές εκκλήσεις από Τούρκους πολίτες

«Πεθαίνουμε της πείνας-Βγες στον δρόμο Ερντογάν» - Δραματικές εκκλήσεις από Τούρκους πολίτες

Τα νέα για την τουρκική οικονομία, συνεχίζουν να μην είναι καλά μετά και την χθεσινή υποτίμηση της τουρκικής λίρας.

Χαρακτηριστικό της αστάθειας στην τουρκική οικονομία είναι ότι τα τελευταία τρια χρόνια που έχει περάσει η Τουρκία στο προεδρικό σύστημα, έχει αλλάξει 4 φορές ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, ενώ σε 13 μήνες έχουν αναλάβει υπουργοί Οικονομικών τρια διαφορετικά πρόσωπα.

Υπάρχουν ιδιαίτερα παράπονα από τον κόσμο, με τις ανατιμήσεις να αγγίζουν τα όρια της τρέλας, όπως αποκάλυψε ο Μανώλης Κωστίδης με το οδοιπορικό που πραγματοποίησε σε τουρκική αγορά τροφίμων.

«Ο κόσμος πεθαίνει της πείνας. Ο Ερντογάν να βγει στον δρόμο να δει την κατάσταση του λαού. Πεινάει ο κόσμος», δηλώνει ένας απεγνωσμένος Τούρκος πολίτης

Έπειτα ένας πωλητής τυριών, απογοητευμένος λέει πως «ο κόσμος παλιά ερχόταν εδώ για να αγοράσει φθηνά, τώρα δεν έχει νόημα».

Ο Ερντογάν ωστόσο  εμμένει στην ίδια οικονομική στρατηγική λέγοντας στα στελέχη του κόμματός του πως η χώρα θα ακολουθήσει το μοντέλο της Κίνας, εννοώντας την τεχνολογική ανάπτυξη, με την αντιπολίτευση απαντά ότι εννοεί μάλλοον εννοεί τους μισθούς της ασιατικής χώρας.

Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος διεμήνυσε ότι υπάρχει άτυπο εμπάργκο των ξένων δυνάμεων στην Τουρκία, για την προμήθεια οπλικών συστημάτων. Η γειτονική χώρα σύμφωνα με τον Ερντογάν, προσπαθεί να δημιουργήσει τα δικά της οπλικά συστήματα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Όπως και σε άλλους τομείς, βάλαμε ως στόχο να εμποδίσουμε την εξάρτηση της χώρας μας στο πυροβόλο θαλάσσης.  Ήδη υπήρχαν σοβαρές δυσκολίες και στο ζήτημα του κόστους προμήθειας των συστημάτων από το εξωτερικό, όσο και στο χρόνο της παράδοσης τους και έχουμε υποστεί και κρυφά και φανερά εμπάργκο και προσπάθειες παρεμπόδισης των προμηθειών αυτών.

Θα μείνουν στην ιστορία και θα σταματήσουν  τα μεγάλα κόστη προμήθειας των οπλικών συστημάτων από το εξωτερικό, όπως και τα κρυφά εμπάργκο.»

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Πηγή: skai.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top