ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθερή στην πάγια θέση για λύση Κυπριακού η Υπ. Ευρώπης Ηνωμένου Βασιλείου

Σταθερή στην πάγια θέση για λύση Κυπριακού η Υπ. Ευρώπης Ηνωμένου Βασιλείου

Την πάγια θέση της βρετανικής Κυβέρνησης υπέρ λύσης του Κυπριακού που θα είναι «σύμφωνη με τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών», επαναδιατυπώνει η Υπουργός Ευρώπης Γουέντι Μόρτον σε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Χρίστο Καραολή.

«(Μια λύση) βασισμένη στο μοντέλο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, ένα μοντέλο που είναι διεθνώς αποδεκτό και που πιστεύουμε ότι είναι αρκετά ευρύ για να ανταποκρίνεται στις ανησυχίες αμφοτέρων των πλευρών», συμπληρώνει η κα Μόρτον.

Η επιστολή προσθέτει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να υποστηρίζει τη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών και θα συνεχίσει να προτρέπει όλες τις πλευρές να σημειώσουν πρόοδο.

Καλεί επίσης όλα τα εμπλεκόμενα μέρη «να αποφεύγουν οποιεσδήποτε ενέργειες ή ρητορική θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τις προοπτικές μίας λύσης».

Σε μια πιο συγκεκριμένη αναφορά στα Βαρώσια, η κα Μόρτον επαναλαμβάνει ότι η βρετανική Κυβέρνηση συνεχίζει να υποστηρίζει τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, επισημαίνοντας τις δηλώσεις που καταδίκαζαν τις τουρκικές ανακοινώσεις για την περιοχή.

«Τα σύνθετα ζητήματα που επισημαίνετε υπογραμμίζουν τη σημασία της επίτευξης μίας συνολικής λύσης του Κυπριακού κατά τρόπο επιτακτικό», αναφέρει η κα Μόρτον απαντώντας σε δύο επιστολές για το Κυπριακό που είχε απευθύνει εκ μέρους της Ομοσπονδίας ο κ. Καραολής στη Βρετανίδα Υπουργό Εξωτερικών (15/10) και στο Βρετανό Πρωθυπουργό (15/11), καλώντας τους να παίξουν εποικοδομητικό ρόλο στην προσπάθεια επανένωσης της Κύπρου.

Πηγή:ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Τέλος από την ΕΔΕΚ Ο Γιώργος Βαρνάβα: Αποχωρεί με «καρφιά» κατά Σιζόπουλου

Ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ΕΔΕΚ ο Γιώργος Βαρνάβα, μέσω γραπτής δήλωσης του, στην οποία εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο, ενώ την ίδια ώρα «πυροβολεί» και τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top