ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν πτόησε η πανδημία τον τουρισμό στην Κύπρο - Αύξηση 288,6% στις αφίξεις ταξιδιωτών τον Οκτώβριο στο νησί μας

Δεν πτόησε η πανδημία τον τουρισμό στην Κύπρο - Αύξηση 288,6% στις αφίξεις ταξιδιωτών τον Οκτώβριο στο νησί μας

Τεράστια ήταν η ανησυχία για τις συνέπειες της πανδημίας στον τουριστικό τομέα, στην Κύπρο, ως μια χώρα η οποία βασίζεται οικονομικά σε μεγάλο ποσοστό απο την τουριστική βιομηχανία.

 
Ωστόσο συμφωνα με την Στατιστική υπηρεσία Κύπρου, ο φετινός Οκτώβριος έδειξε αυξηση 288,6% σε τουρίστες σε σύγκριση με πέρσι. Παρότι το τρίτο κύμα της πανδημίας έχει χτυπήσει και δεν έχει ακομα ξεπεραστεί, εντούτοις οι Τουρίστες συνεχίζουν να επιλέγουν την Κύπρο ως ασφαλή προορισμό.
 
Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσια, οι αφίξεις ταξιδιωτών κατά τον Οκτώβριο 2021 έφτασαν τις 474.140 σε σύγκριση με 123.023 τον Οκτώβριο 2020, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 285,4%.
 
Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην αύξηση στις αφίξεις τουριστών (288,6%) αλλά και στην αύξηση στις επιστροφές κατοίκων Κύπρου (273,2%). Αναφορικά με τις αναχωρήσεις ταξιδιωτών, παρουσιάζεται επίσης αύξηση 281,2% κατά τον Οκτώβριο 2021 σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο.
 
Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2021, οι αφίξεις ταξιδιωτών ανήλθαν σε 2.216.364 σε σύγκριση με 1.104.872 την αντίστοιχη περίοδο του 2020, σημειώνοντας αύξηση 100,6%. Αναφορικά με τις αναχωρήσεις ταξιδιωτών της εν λόγω περιόδου, παρουσιάζεται επίσης αύξηση 98,5%.
 
Δείτε τον πινακα παρακατω:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top