ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Με ψυχολογικά προβλήματα ο Σύρος που έθεσε φωτιά στο τζαμί

Με ψυχολογικά προβλήματα ο Σύρος που έθεσε φωτιά στο τζαμί

Πλήρως εξιχνιασθείσα θεωρείται για την Αστυνομία η υπόθεση απόπειρας εμπρησμού που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (2/12) στο μεγάλο τζαμί, το οποίο βρίσκεται παρά το Μεσαιωνικό Κάστρο της Λάρνακας.

Προτού καν ολοκληρωθούν οι αστυνομικές έρευνες, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε ν’ εκμεταλλευτεί πολικά και θρησκευτικά το ζήτημα, εκδίδοντας ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για «εμπρηστική επίθεση εναντίον του μεγάλου τζαμιού της Λάρνακας», προσθέτοντας ότι «τέτοιες ενέργειες αποτελούν παράδειγμα αντί ισλαμισμού, που δεν στοχεύουν μόνο τους μουσουλμάνους, αλλά απειλούν τις κοινές αξίες της ανθρωπότητας και δείχνουν πόσο απέχουν ορισμένοι κύκλοι από την αντίληψη περί ειρηνικής συνύπαρξης».

Κι όμως, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ουδεμία απολύτως σχέση έχει με το τι πραγματικά κρύβεται πίσω από την απόπειρα εμπρησμού στο τζαμί.

Αμέσως μετά την σχετική καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας άρχισαν εξετάσεις και αξιολογώντας πληροφορίες προχώρησαν, στις 3 Δεκεμβρίου, στη σύλληψη 27χρονου Σύρου, αναγνωρισμένου πολιτικού πρόσφυγα, ο οποίος οδηγήθηκε για ανάκριση.

Ο 27χρονος παραδέχθηκε ότι αυτός προσπάθησε να κάψει το τζαμί, ισχυριζόμενος ότι είχε κάποιες προσωπικές διαφορές με τον ιμάμη… Όπως αποδείχθηκε, οι διαφορές αυτές ήταν ασήμαντες.

Ο Σύρος εξετάστηκε από κυβερνητικό ψυχίατρο, ο οποίος εξέδωσε διάταγμα υποχρεωτικής νοσηλείας του 27χρονου, από τις 3 Δεκεμβρίου, στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας. Ως εκ τούτου, αρμόδια πηγή δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θεωρείται εξιχνιασθείσα και καμία απολύτως σχέση έχει με θρησκευτικό ή πολιτικό φανατισμό.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν στο τζαμί από την απόπειρα εμπρησμού είναι ελάχιστες, καθότι η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε περαιτέρω ζημιές. Εκτενή αναφορά για το θέμα, με φωτογραφίες, έκαναν τουρκικά και τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top