Μπλίνκεν - Στόλτενμπεργκ μίλησαν για τον ρόλο του ΝΑΤΟ απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία

Μπλίνκεν - Στόλτενμπεργκ μίλησαν για τον ρόλο του ΝΑΤΟ απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία

Το ρόλο του ΝΑΤΟ απέναντι στη "ρωσική επιθετικότητα" κατά της Ουκρανία συζήτησαν ο Αμερικανός ΥΠΕΞ και ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.


Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νέντ Πράις, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν μίλησε χθες με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ για το θέμα.

Συζήτησαν την βιντεοκλήση της 7ης Δεκεμβρίου μεταξύ του Προέδρου Μπάιντεν και του Ρώσου Προέδρου Πούτιν και τις επιλογές του ΝΑΤΟ ως απάντηση στην περαιτέρω "ρωσική επιθετικότητα" κατά της Ουκρανίας. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ  επαίνεσε τις συνεχιζόμενες προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα για αύξηση της ευαισθητοποίησης και της ενότητας εντός της Συμμαχίας, καθώς και για την διοργάνωση της επιτυχημένης υπουργικής συνάντησης του ΝΑΤΟ από τις 30 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου στη Ρίγα της Λετονίας, ανέφερε ο κ. Πράις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε κρίσιμο σημείο οι πύραυλοι αναχαίτισης του Ισραήλ – Ο Τραμπ καλεί κι άλλες χώρες να «προστατεύσουν» τα Στενά του Ορμούζ

LIVE: Σε κρίσιμο σημείο οι πύραυλοι αναχαίτισης του Ισραήλ – Ο Τραμπ καλεί κι άλλες χώρες να «προστατεύσουν» τα Στενά του Ορμούζ

Με νέους βομβαρδισμούς για… πλάκα στο νησί του Ιράν Χαργκ απείλησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές επιθέσεις που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο στρατηγικής σημασίας νησί και ενώ ο πόλεμος εισέρχεται στην 16η μέρα του. «Όχι» Τραμπ σε έναρξη συνομιλιών για τερματισμό του πολέμου - Ισραήλ και Λίβανος θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σε Παρίσι ή Κύπρο - «Πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ» λέει ο Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE