Αναλαμβάνει ρόλο μεσολαβητή ο Μακρόν - Επαφές με Προέδρους Ρωσίας και Ουκρανίας

Αναλαμβάνει ρόλο μεσολαβητή ο Μακρόν - Επαφές με Προέδρους Ρωσίας και Ουκρανίας

O Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε απόψε ότι σχεδιάζει να μιλήσει μέσω βιντεοκλήσης με τον Ρώσο ομόλογό του, τον Βλαντίμιρ Πούτιν, την επόμενη εβδομάδα, ώστε να στηρίξει τις προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της έντασης με την Ουκρανία.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ελιζέ, ο Μακρόν είπε ότι πρόκειται επίσης να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Γάλλος Πρόεδρος χαρακτήρισε "ασταθή" την κατάσταση στα σύνορα μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Σημείωσε επίσης ότι η πρωτοβουλία των ΗΠΑ για την αποκλιμάκωση της κατάστασης δεν υποκαθιστά το λεγόμενο "Σχήμα της Νορμανδίας", την τετραμερή στην οποία μετέχουν η Γερμανία, η Γαλλία, η Ουκρανία και η Ρωσία.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, για το Παρίσι, όπου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τελέσει τα εγκαίνια δύο σημαντικών εκθέσεων που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και τους διαχρονικούς δεσμούς της με τη Γαλλία και την Ευρώπη. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει στο Παρίσι η σύζυγός του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE