ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χαμός από καταγγελίες για βία στην οικογένεια - Κατηγορήθηκαν 223 άτομα

Χαμός από καταγγελίες για βία στην οικογένεια - Κατηγορήθηκαν 223 άτομα

Το Κλιμάκιο για τη Βία στην Οικογένεια συνεχίζει το έργο του στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Μιχάλη Ιωάννου, προσθέτοντας πως από τις 15 Φεβρουαρίου 2021 που έχει τεθεί σε λειτουργία μέχρι σήμερα, έχουν διερευνηθεί 216 υποθέσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, αυτό το διάστημα υπέβαλαν τα παράπονα τους 239 παραπονούμενοι, εκ των οποίων οι 142 είναι Κύπριοι και οι 97 αλλοδαποί. Επίσης ανέφερε ότι κατηγορήθηκαν 223 άτομα, εκ των οποίων 134 Κύπριοι και 89 αλλοδαποί.

Επίσης συνελήφθησαν 106 πρόσωπα, εκ των οποίων 52 Κύπριοι και 54 αλλοδαποί. Επίσης εκδόθηκαν προς τον σκοπό διερεύνησης αυτών των υποθέσεων συνολικά 42 διατάγματα αποκλεισμού, εκ των οποίων τα 15 αφορούν Κύπριους και τα 25 αλλοδαπούς. Επίσης έχουν τεθεί περιοριστικοί όροι σε κατηγορούμενους σε 57 περιπτώσεις.

Το Κλιμάκιο για τη Βία στην Οικογένεια στην Αστυνομία Πάφου, είπε ο κ. Ιωάννου, συνεχίζει τη διερεύνηση αυτών των υποθέσεων με προσωπικό εξειδικευμένο σε τέτοιου είδους υποθέσεις, προσθέτοντας πως «από την μέχρι σήμερα πορεία του φαίνεται ότι τυγχάνει εμπιστοσύνης». Για αυτό, πρόσθεσε, οι καταγγελίες γίνεται μόνο στο ΤΑΕ Πάφου και όχι στους τοπικούς σταθμούς όπως παλαιότερα. Αυτό συνέχισε, δίδει ένα επιπρόσθετο κίνητρο στους παραπονούμενους, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι γυναίκες και παιδιά, να κάνουν τις καταγγελίες τους και να διερευνώνται.

Είπε ακόμη πως το Κλιμάκιο έχει την δυνατότητα με την βοήθεια και άλλων υπηρεσιών, όπως είναι οι κρατικές υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και τα Νοσοκομεία, να προσφέρουν επιπρόσθετη βοήθεια στα θύματα, ούτως ώστε να σταματήσουν οι υποθέσεις και να μειωθούν στο ελάχιστο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top