ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ στην Ελλάδα: Νέος πρόεδρος του κόμματος ο Νίκος Ανδρουλάκης

Εκλογές ΚΙΝΑΛ στην Ελλάδα: Νέος πρόεδρος του κόμματος ο Νίκος Ανδρουλάκης

Άνετη επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από την καταμέτρηση των ψήφων, στον β' γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Η εκλογική διαδικασία είχε ως βασικά χαρακτηριστικά την οργάνωση στα επί μέρους τμήματα και τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου και αυτή την Κυριακή, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που καταγράφηκε ρεκόρ για δεύτερο γύρο, εάν συγκριθεί με την ανάλογη διαδικασία του 2017. Οι κάλπες έκλεισαν στις 7 και μισή το απόγευμα, ενώ αρχικά ήταν να κλείσουν στις 7.

Η διαδικασία κύλησε ομαλά και στις κάλπες πήγαν περισσότεροι από 206.000. Πρόκειται για το 76% όσων πήγαν την πρώτη Κυριακή, ξεπερνώντας το 73% που είχε σημειωθεί στον δεύτερο γύρο του 2017. Πιο συγκεκριμένα, ψήφισαν συνολικά 206.196, εκ των οποίων οι 204.662 ήταν στην Ελλάδα και οι υπόλοιποι στο εξωτερικό.

Στις 20:40, στο 60,13% των ψήφων που έχουν καταμετρηθεί, είναι μπροστά ο Νίκος Ανδρουλάκης με 68,42%, έναντι 31,58% του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σε τρία εκλογικά κέντρα ακυρώθηκε η κάλπη: 1. Αγχίαλος (Βόλος), 2. Ερέτρια, 3. Ορχομενός (που υπήρχε και επεισόδιο).

Στην Αττική, όπου είναι ο μεγαλύτερος αριθμός των ψηφοφόρων, η ενσωμάτωση των ψήφων είναι στο 63,9%, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να προηγείται με 64,47% έναντι 35,53% του Γιώργου Παπανδρέου.
Συντριπτική είναι η διαφορά και στην Κρήτη, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να συγκεντρώνει το 75,74% των ψήφων, έναντι 24,26% του Γιώργου Παπανδρέου, στο 71,30% της ενσωμάτωσης.

Σημειωτέων ότι την περασμένη Κυριακή ο Νίκος Ανδρουλάκης έλαβε 98.431 ψήφους και ποσοστό 36,88%, με δεύτερο τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος συγκέντρωσε 74.093 ψήφους 27,97%.
Τρίτος ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος με 69.411 ψήφους και ποσοστό 25,98%, τέταρτος ο Παύλος Χρηστίδης με 8.642 ψήφους και 3,25%, πέμπτος ο Παύλος Γερουλάνος με 7946 ψήφους και 2,92%, ενώ στην έκτη θέση τερμάτισε ο Χάρης Καστανίδης με 7.824 ψήφους και ποσοστό 2,94%.

Συγχαρητήρια από Μητσοτάκη
Συγχαρητήριο τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δέχθηκε πριν από λίγο ο νικητής των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Όπως είναι γνωστό, ο εκλεγμένος πλέον πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είχε δεχθεί νωρίτερα τα τηλεφωνικά συγχαρητήρια του αντιπάλου του στον β΄γύρο, Γιώργου Παπανδρέου, όπως και του Ανδρέα Λοβέρδου, o οποίος μάλιστα έστειλε μήνυμα για «μεγάλο ΠΑΣΟΚ».

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top