ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε προφυλακτικό εντοπίστηκε το DNA του δεύτερου συλληφθέντα - Καταρρίφθηκαν όλα τα ψέματα του

Σε προφυλακτικό εντοπίστηκε το DNA του δεύτερου συλληφθέντα -  Καταρρίφθηκαν όλα τα ψέματα του

Πολλά είναι τα σενάρια που εξετάζουν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού για την διπλή γυναικοκτονία που σημειώθηκε σε εξοχική κατοικία στον Κάτω Αμίαντο στα μέσα Νοεμβρίου.

Τα νέα δεδομένα που έχουν ενώπιον τους οι Αρχές ανοίγουν νέους κύκλους ερευνών, με την τελευταία σύλληψη να κρύβει πολλά από πίσω της. Ο 30χρονος συλληφθέντας Συριακής καταγωγής έχει πέσει σε πολλές αντιφάσεις στις καταθέσεις του πείθοντας τους ανακριτές ότι ο ρόλος του στο έγκλημα είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που προσπαθεί να παρουσιάσει.

Μαρτυρία και αντιφάσεις

Ο 30χρονος είχε αρχικά αναφέρει ότι γνωρίζει τον 32χρονο καθ’ ομολογία δολοφόνο φιλικά, αλλά και οικογενειακά και τον είχε συναντήσει στις 13 Νοεμβρίου σε ανοιχτό χώρο στην Λεμεσό για να του δώσει τσιγάρα και ποτά, όπως ισχυρίστηκε μαζί του 32χρονου βρίσκονταν και οι δυο γυναίκες και τις είχε δει ενώ αργότερα τις αναγνώρισε από τις φωτογραφίες τους στην τηλεόραση. Σχετικά με την εξοχική κατοικία στον Κάτω Αμίαντο ισχυρίστηκε ότι η τελευταία φορά που είχε μεταβεί ήταν πριν από 1,5 χρόνο για να εργαστεί.

Ωστόσο οι ανακριτές έχουν στα χέρια τους τεκμήριο που δεν μπορεί να αμφισβητήσει την παρουσία του 30χρονου στην κατοικία. Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα προφυλακτικό σε κάδο απορριμμάτων στο οποίο μετά από εξετάσεις στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής, διαφάνηκε ότι βρίσκεται το DNA του 30χρονου αλλά και της 43χρονης Khaiat Alraeesi.

Μετά και το αδιάσειστο τεκμήριο ο 30χρονος παραδέχθηκε ότι είχε καταθέσει ψέματα γιατί δεν ήθελε να μπλέξει. Εκ νέου ανέφερε κάποιους ισχυρισμούς για το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου που φαίνεται να βρισκόταν στο εξοχικό με τον 32χρονο και τις δύο γυναίκες, οι οποίοι διερευνώνται.

Νέος κύκλος ερευνών

Οι ανακριτές που από την αρχή πίστευαν ότι το έγκλημα δεν τελείωνε στην ομολογία του 32χρονου Σύρου και ότι υπάρχουν και άλλοι παράμετροι στην υπόθεση, δικαιώνονται με τη νέα σύλληψη να αναμένεται να φέρει και άλλες αποκαλύψεις στο προσκήνιο.

Στο παρόν στάδιο οι δύο συλληφθέντες θα περάσουν ξανά από ανακρίσεις με σκοπό να αποκαλύψουν όλα όσα τελικά συνέβησαν εκείνες τις ημέρες στον τόπο του εγκλήματος.

Παράλληλα συνεχίζουν να αναζητούνται τα δύο πρόσωπα που ενέπλεξε σε μαρτυρία του ο καθ’ ομολογία δολοφόνος αναφέροντας ότι πρόκειται για εργάτες που τον βοήθησαν να σκάψει τον λάκκο χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν ότι επρόκειτο για να γίνει ο τάφος της 33χρονη Mariia Gazibagandova και της 43χρονης Khaiat Alraeesi.

Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος οδηγήθηκε χθες Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, όπου διατάχθηκε η οκταήμερη προσωποκράτηση του, ενώ αύριο Τρίτη 14 Δεκεμβρίου αναμένεται ο 32χρονος να οδηγηθεί εκ νέου για ανανέωση της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top