Στήνεται «ανθρώπινη βιβλιοθήκη» με ιστορίες από άτομα με αναπηρίες

Στήνεται «ανθρώπινη βιβλιοθήκη» με ιστορίες από άτομα με αναπηρίες

Ανθρώπινη βιβλιοθήκη διοργανώνει η Βουλή των Αντιπροσώπων σε συνεργασία με την ΜΚΟ "Human Library - Cyprus" με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου το απόγευμα στο Φιλοξένια.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής, «η Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη δε διαθέτει βιβλία αλλά ανθρώπους με διάθεση να μοιραστούν τις ιστορίες τους και τις εμπειρίες τους, με στόχο να καταπολεμήσουν τις προκαταλήψεις και να ενισχύσουν την προώθηση της ποικιλομορφίας».

Τα Ανθρώπινα Βιβλία που θα διατίθενται στην εν λόγω δράση, προστίθεται, «θα σχετίζονται είτε άμεσα είτε έμμεσα με ζητήματα αναπηρίας».

Βουλευτές, κοινοβουλευτικοί συνεργάτες και το προσωπικό της Βουλής, καθώς και κοινοβουλευτικοί συντάκτες ή φιλοξενούμενοι των κοινοβουλευτικών επιτροπών θα μπορούν να δανειστούν ένα Ανθρώπινο Βιβλίο για περιορισμένη χρονική διάρκεια και να υποβάλουν σχετικά ερωτήματα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυβερνητική πηγή: Η αλληλεγγύη προς την Κύπρο γίνεται «πυξίδα» για το μέλλον

Κυβερνητική πηγή: Η αλληλεγγύη προς την Κύπρο γίνεται «πυξίδα» για το μέλλον

'Εμπρακτη πράξη αλληλεγγύης η συνδρομή προς Κύπρο και η αλληλεγγύη τονίζει ανώτερη κυβερνητική πηγή, μετά τη συνάντηση του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες.

BEST OF TOTHEMAONLINE