ΥΓΕΙΑ

Η Pfizer ανοίγει το δρόμο για την αντιμετώπιση σοβαρών νόσων - Η επίτευξη μεγάλης συμφωνίας

Η Pfizer ανοίγει το δρόμο για την αντιμετώπιση σοβαρών νόσων - Η επίτευξη μεγάλης συμφωνίας

Το «οπλοστάσιό» της εμπλουτίζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα η Pfizer δίνοντας έναν τιτάνιο αγώνα κατά της πανδημίας, με στοχευμένες κινήσεις που αποσκοπούν στη θωράκιση του παγκόσμιου πληθυσμού απέναντι στον ιό και τις μεταλλάξεις του. Στην ατζέντα των μελλοντικών στόχων της αμερικανικής εταιρείας βρίσκεται η υλοποίηση της συμφωνίας εξαγοράς των 6,7 δισ. δολαρίων που έχει κλείσει με την φαρμακευτική Arena Pharmaceuticals.

Τα φάρμακα της Arena παρασκευάζονται με σκοπό την αντιμετώπιση των φλεγμονοδών νόσων, με τη Pfizer να εστιάζει ήδη στην ίαση από αυτές τις ασθένειες χρησιμοποιώντας ωστόσο διαφορετικό μηχανισμό.


Τη στιγμή που τα κέρδη από τις δόσεις εμβολίου της Pfizer απαρτίζουν πάνω από το ένα τρίτο του συνολικού εισοδήματος των 82 δισ., που εκτιμάται ότι καταγράφηκε το 2021, ο CEO της Pfizer θα ανοίξει ακόμη περισσότερο τη βεντάλια των συνεργασιών.

Πρόφατα, τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν για την ανταγωνιστική εταιρεία παραγωγής εμβολίων Moderna όσον αφορά στο νέο εμβόλιο που πρωθεί κατά της γρίπης δεν ήταν τόσο ικανοποιητικά, με αποτέλεσμα η μετοχή της να κάνει βουτιά της τάξεως του 14%.

Σύμφωνα με τα μέχρι στγμής δεδομένα, η Pfizer φαίνεται να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της αγοράς βιοτεχνολογίας. Η συμφωνία με την Arena είναι η τρίτη, σε μια χρονιά αργή για τον συγκεκριμένο τομέα.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης Nasdaq Biotechnology Index παρουσίασε υποχώρηση το 2021, ενώ ο δείκτης S&P 500 Index εμφάνισε άνοδο 28%. Παράλληλα, μέτοχοι μικρότερων εταιρειών παραγωγής φαρμάκων θα ήλπιζαν σε μια μεγάλη συνεργασία για να εξελιχθούν στη μετα-πανδημίας εποχή.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

Με έκκληση «στις χιλιάδες ψηφοφόρους της Αριστεράς, αλλά και σε κάθε προοδευτικό πολίτη που θέλει αλλαγή πορείας» να συνταχθούν με το ΑΚΕΛ, δύναμη διεκδίκησης στην Κύπρο και την Ευρώπη και «να κάνουμε τη διαφορά για να αλλάξουμε τα πράγματα» ο ΓΓ του κόμματος στην κεντρική παγκύπρια προεκλογική συγκέντρωση δήλωσε ότι για το ΑΚΕΛ η θέση της Κύπρου στην ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη. «Αλλά οφείλουμε να απαντήσουμε στο καίριο ερώτημα: Ποια Ευρώπη θέλουμε;».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top