Πρόεδρος Ντουτέρτε: Aπέσυρε την υποψηφιότητά του για μια έδρα στη Γερουσία

Πρόεδρος Ντουτέρτε: Aπέσυρε την υποψηφιότητά του για μια έδρα στη Γερουσία

Ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε απέσυρε σήμερα την υποψηφιότητά του για μια έδρα στη Γερουσία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εκλογικής επιτροπής.


Η προεδρική θητεία του Ντουτέρτε θα λήξει τον Ιούνιο του 2022 και το σύνταγμα του απαγορεύει να επιδιώξει μια νέα προεδρική θητεία.

Δεν έγινε αμέσως σαφές γιατί ο Ντουτέρτε αποχωρεί από την κούρσα για τη Γερουσία, όμως τον Οκτώβριο είχε δηλώσει πως αποσύρεται από την πολιτική. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από το πολιτικό κόμμα του.

Σε ομιλία του αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ, ο Ντουτέρτε δήλωσε πως η Kυβέρνησή του «θα εξασφαλίσει την πραγματοποίηση έντιμων, ειρηνικών, αξιόπιστων και ελεύθερων εκλογών» το 2022.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πολιτική ισότητα ως προϋπόθεση ή ως βέτο; Η ανάρτηση Ερχιουρμάν και τα προειδοποιητικά μηνύματα της Λευκωσίας

Πολιτική ισότητα ως προϋπόθεση ή ως βέτο; Η ανάρτηση Ερχιουρμάν και τα προειδοποιητικά μηνύματα της Λευκωσίας

Μετωπική επαναφορά της πολιτικής ισότητας ως αδιαπραγμάτευτης προϋπόθεσης για την επανέναρξη των συνομιλιών επιχειρεί ο κατοχικός ηγέτης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανεβάζοντας εκ νέου το πολιτικό θερμόμετρο στο Κυπριακό, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία καταβάλλεται προσπάθεια επανεκκίνησης της διαδικασίας υπό τα Ηνωμένα Έθνη.

BEST OF TOTHEMAONLINE