ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πολύς ντόρος για το τίποτα - «Έπεσε» η υπόθεση Μασιά - Κωνσταντίνου

Πολύς ντόρος για το τίποτα - «Έπεσε» η υπόθεση Μασιά - Κωνσταντίνου

Πολύς θόρυβος για το τίποτα τελικά στην υπόθεση Δημήτρη Μασιά και Αντρέα Κωνσταντίνου, οι οποίοι κατηγορούνταν για την χειραγώγηση του περσινού ποδοσφαιρικού αγώνα της Β΄ κατηγορίας μεταξύ Οθέλλου Αθηένου – Αγίας Νάπας.

Ενώ η υπόθεση, όταν καταχωρίσθηκε στο δικαστήριο τον Φεβρουάριο του 2020, είχε προκαλέσει αίσθηση στην φίλαθλη κοινή γνώμη της Κύπρου, σχεδόν δύο χρόνια μετά έληξε άδοξα (για τη Νομική Υπηρεσία) με την αναστολή της ποινικής δίωξης των δύο κατηγορουμένων. Και τούτο, διότι οι βασικοί μάρτυρες στην υπόθεση έπαθαν… «αμνησία», δηλώνοντας στο Δικαστήριο πως δεν θυμούνται τα γεγονότα.

Πρόκειται για τον, τότε, πρόεδρο του Οθέλλου Βασίλη Καλαφάτη και τον ποδοσφαιριστή της ομάδας της Αθηένου Βασίλη Παπαγεωργίου, οι οποίοι είχαν καταγγείλει στην Αστυνομία απόπειρα δωροδοκίας τους, έναντι αδρής χρηματικής αμοιβής, από τον τότε πρόεδρο της Αγ. Νάπας Δημήτρη Μασιά, προκειμένου ο Οθέλλος να «χαρίσει» το παιχνίδι στην Αγ. Νάπα, η οποία εκείνο το διάστημα διεκδικούσε την άνοδό της στην Α΄ κατηγορία.

Οι δύο υπό αναφορά μάρτυρες παρουσιάστηκαν στο Κακουργιοδικείο όπου εκδικαζόταν η υπόθεση, αλλά δεν αναγνώρισαν τις γραπτές καταθέσεις που έδωσαν στην Αστυνομία. Ως εκ τούτου, κηρύχθηκαν εχθρικοί μάρτυρες και πλέον θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Οι κατηγορούμενοι εξ’ αρχής είχαν αρνηθεί ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Κατά τη δικάσιμο της Τετάρτης (15/12), κλήθηκε από την κατηγορούσα αρχή να καταθέσει ο δεύτερος βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση, ο ποδοσφαιριστής του Οθέλλου Βασίλης Παπαγεωργίου. Παρόλο που παρουσιάστηκε στο εδώλιο του μάρτυρα και αποδέχτηκε ότι έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία για την υπόθεση αυτή, εντούτοις δεν υιοθέτησε το περιεχόμενο της κατάθεσής του, ενώ απαντώντας σ’ ερωτήσεις του εκπροσώπου της κατηγορούσας αρχής έλεγε πως… δεν θυμόταν συγκεκριμένα γεγονότα.

Για τον λόγο αυτό η κατηγορούσα αρχή ζήτησε από το Κακουργιοδικείο να κηρυχθεί εχθρικός μάρτυρας, όπως κι έγινε. Στη συνέχεια, ο Β. Παπαγεωργίου αντεξετάστηκε από τον εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής, αλλά συνέχισε να μην υιοθετεί το περιεχόμενο της κατάθεσής του. Έπειτα από πεντάλεπτο διάλλειμα, ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής δήλωσε στο δικαστήριο πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την διακοπή της ποινικής δίωξης των δύο κατηγορουμένων.

Ανέφερε, ωστόσο, ότι θα εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο άσκησης ποινικής δίωξης εναντίον των δύο βασικών μαρτύρων, Καφατάρη και Παπαγεωργίου, οι οποίοι κηρύχθηκαν εχθρικοί.

Υπενθυμίζουμε, ότι κατά την προηγούμενη δικάσιμο την ίδια στάση είχε τηρήσει και ο Β. Καφατάρης, μη αναγνωρίζοντας την κατάθεσή του και λέγοντας πως δεν θυμόταν τα γεγονότα…

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top