ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προϋπολογισμός 2022: Όχι στα «μέτρα παραλογισμού» για αντιμετώπιση του Covid, λέει ο Α. Θεμιστοκλέους

Προϋπολογισμός 2022: Όχι στα «μέτρα παραλογισμού» για αντιμετώπιση του Covid, λέει ο Α. Θεμιστοκλέους

Κατά των μέτρων «παραλογισμού που συγχύζουν τους πολίτες» σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας, τάχθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους, μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2022.

«Δεν είμαι ούτε αρνητής του κορωνοϊού, ούτε της ιατρικής και φαρμακευτικής αντιμετώπισής του, ούτε των σοβαρών μέτρων που λαμβάνονται, όχι των μέτρων του παραλογισμού, που συγχύζουν τους ανθρώπους και τους πολίτες», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους ο οποίος αντιτάχθηκε των διαταγμάτων και του «αποφασίζουμε και διατάζουμε», όπως είπε.

Υποστήριξε ακόμη ότι «το δικαίωμα κάποιου να θέλει να βάλει το εμβόλιο είναι εξίσου ιερό με το δικαίωμα κάποιου άλλου να μην βάλει το εμβόλιο», χαρακτηρίζοντας τη σκέψη για υποχρεωτικό εμβολισμό των 6χρονων παιδιών ως «κατάπτυστη και ανεύθυνη».

«Στα 6χρονα προσπαθείς να εξασφαλίσεις απρόσκοπτο καθαρό αέρα, δεν τους βάζεις μάσκα για έξι ώρες στο δημοτικό και 9 στο ολοήμερο, θα νοιώθουν ότι πνίγονται», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι απειλές που δέχεται η πατρίδα μας και ο λαός της είναι η Τουρκία, η λαθρομετανάστευση, η τραπεζοκρατία και η διαφθορά και τώρα η πανδημία.

Λέγοντας πως πρόσφυγας θεωρείται κάποιος που κινδυνεύει στην πατρίδα του και του δίνεται καθεστώς πρόσφυγα στην πρώτη χώρα άφιξης που είναι η Τουρκία, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως αν ο πρόσφυγας θελήσει να πάει σε άλλη χώρα αυτή δεν υποχρεούται να του παραχωρήσει καθεστώς πρόσφυγα. «Δεν μπορώ να καταλάβω τη μανία κάποιων να θέλουν τις πύλες ανοικτές, χαλαρά τα οδοφράγματα για να έλθουν ποιοι;» συμπλήρωσε.

Μίλησε επίσης για το δράμα των πλειστηριασμών εκποιημένων ακινήτων, λέγοντας πως «αυτό το πάρτι είναι τρισχειρότερο από το Χρηματιστήριο».

Για το Κυπριακό, ο κ. Θεμιστοκλέους μίλησε για ουτοπίες εδώ και 47 χρόνια και τάχθηκε υπέρ των συνεργασιών με χώρες όπως η Γαλλία και άλλες χώρες της περιοχής για αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας. «Μόνο ο φόβος για κόστος αποτρέπει κάποιον άνθρωπο να αδικεί κάποιους ανθρώπους και αποτρέπει ένα κράτος να συνεχίζει να αδικεί άλλα κράτη», είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top