ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κραυγή απόγνωσης για τους κινηματογράφους - «Τι θα γινόταν αν είχαμε 12 μήνες κλειστές τηλεοράσεις; Διανύσαμε το 2021 χωρίς ένα σεντ βοήθειας»

Κραυγή απόγνωσης για τους κινηματογράφους - «Τι θα γινόταν αν είχαμε 12 μήνες κλειστές τηλεοράσεις; Διανύσαμε το 2021 χωρίς ένα σεντ βοήθειας»

Καμία οικονομική στήριξη από το κράτος δεν έχουν λάβει οι κινηματογράφοι μέσα στο 2021, γεγονός που καθιστά τη βιωσιμότητα τους ως εξαιρετικά δύσκολη.

Ο κορωνοϊός έφερε νέα πραγματικότητα στα σινεμά, που βλέπουν το κοινό τους να μειώνεται σταδιακά και ζητούν βοήθεια για να συνεχίσουν την ομαλή λειτουργία τους.

Ο πρόεδρος Παγκύπριου Συνδέσμου Αιθουσαρχών, Μάριος Ηροδότου, μίλησε στην εκπομπή «Alpha καλημέρα» για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν λέγοντας πως «για να δώσουμε την πλήρη εικόνα, διανύουμε 22 μήνες covid και τους 12 από αυτούς ήμασταν κλειστοί.

Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα γινόταν αν είχαμε μαύρες τηλεοράσεις για έναν χρόνο; Οι υπόλοιποι δέκα μήνες είναι με υπολειτουργία και ζημιές πολλές. Θα πούμε καλά κάνει το κράτος. Αφού αποφασίζουν έτσι, ας μας αποζημιώσουν. Το 15% που δεν είναι εμβολιασμένο απαρτίζει ίσως το 70% των πελατών μας. Είναι μια περίοδος που υπάρχουν και εμπορικές ταινίες».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «αφού το μέτρο λέει ότι πάνω από 300 άτομα στο κτίριο δεν μπορούν να είναι ανά παράσταση. Το μάξιμουμ που μπορείς να έχεις είναι 300+300 δηλαδή 600 άτομα. Κάποιους μήνες ξεκινήσαμε από το 20% και φτάσαμε 30% πληρότητα. Ανεβήκαμε λίγο και πάλι πέσαμε. Είναι πολύ ζημιογόνο αυτό το πράγμα. Έχουμε πολύ ψηλά ηλεκτρικά ρεύματα. Έχουμε το filmshare που είναι 50% των εισοδημάτων πάει στην ταινία. Δεν είναι απλά τα πράγματα.

Τα συστήματα κλιματισμού που υπάρχουν μέσα στο σινεμά δεν επιτρέπουν τη μετάδοση του ιού. Σε άλλες χώρες όπως η Ελλάδα έχουν αναγγείλει οικονομική στήριξη στους κινηματογράφους. Παίρνουμε τα κακά παραδείγματα. Έχουμε ένα πολύ εμφανές παράπονο το οποίο είναι ότι το 2021 το διανύσαμε χωρίς ούτε ένα σεντ βοήθειας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top