Ισχυρός σεισμός ανοιχτά των Αντικυθήρων – Αισθητός και στην Αθήνα

Ισχυρός σεισμός ανοιχτά των Αντικυθήρων – Αισθητός και στην Αθήνα

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου ανοιχτά των Αντικυθήρων.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν της τάξης των 5,3 Ρίχτερ.

Ο σεισμός, ο οποίος έγινε αισθητός ακόμη και στην Αττική, είχε επίκεντρο 21 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Αντικυθήρων.

Το εστιακό βάθος της έντασης είναι 39 χιλιόμετρα.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια αναφορά για υλικές ζημιές ή τραυματισμούς.

Καθησυχαστικός ο Ευ. Λέκκας

Καθησυχαστικός εμφανίζεται, πάντως, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως είπε, μιλώντας στο MEGA, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε σε ένα χώρο που δίνει σεισμούς σε μεγάλο βάθος. Σε αυτό, μάλιστα, απέδωσε το γεγονός πως έγινε αισθητός και στην Αττική.

«Κουνήθηκε η Αττική γιατί έχουμε να κάνουμε με μεγάλο εστιακό βάθος» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η δόνηση δεν εμπνέει καμιά ανησυχία «γιατί αυτοί οι σεισμοί σε τέτοιο βάθος δεν έχουν μετασεισμική ακολουθία. Είναι σεισμοί που εκδηλώνονται εφάπαξ χωρίς να έχουμε ανησυχία για το τι θα ακολουθήσει».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η ΕΔΕΚ στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της- Από την κρίση ηγεσίας στη μάχη της 5ης Σεπτεμβρίου - Οι υποψήφιοι για την προεδρία

Η ΕΔΕΚ στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας της- Από την κρίση ηγεσίας στη μάχη της 5ης Σεπτεμβρίου - Οι υποψήφιοι για την προεδρία

Η 5η Σεπτεμβρίου δεν αποτελεί απλώς ακόμη μία εσωκομματική εκλογική διαδικασία για την ΕΔΕΚ. Αποτελεί μια αναμέτρηση με ιδιαίτερο πολιτικό βάρος, καθώς το αποτέλεσμα για την ανάδειξη του Προέδρου του κόμματος-μέχρι τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, όπου θα πραγματοποιηθεί το εκλογικό συνέδριο-  αναμένεται να καθορίσει, και την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει η ΕΔΕΚ σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της.

BEST OF TOTHEMAONLINE