ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χωρίς τέλος οι οδικές παραβάσεις - Οδηγούσαν μεθυσμένοι χωρίς ζώνη και ασφάλεια

Χωρίς τέλος οι οδικές παραβάσεις - Οδηγούσαν μεθυσμένοι χωρίς ζώνη και ασφάλεια

Συνολικά 82 παραβάσεις τροχαίας καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων που έγιναν το Σαββατοκύριακο στο κύριο οδικό δίκτυο όσο και στο δευτερεύων της Πάφου από περίπολα της Τροχαίας.

Σύμφωνα με το Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου, Μιχάλη Ιωάννου, οι τροχαίες καταγγελίες έγιναν κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου στα πλαίσια της προσπάθειας της διεύθυνσης για πρόληψη των τροχαίων οδικών συγκρούσεων αλλά και των διαρρήξεων και κλοπών .

Επίκεντρο των ελέγχων, είπε, αποτέλεσαν οι παραβάσεις που αποδεδειγμένα συγκαταλέγονται στις κύριες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, όπως είναι η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, η παράληψη χρήσης ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, καθώς και η χρήση κινητού τηλεφώνου.

Συγκεκριμένα, είπε, από τις 82 καταγγελίες, οι 10 αφορούσαν την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, οι 5 οδήγηση χωρίς ζώνη ασφαλείας, οι 20 καταγγελίες για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, οι 3 για οδήγηση οχήματος χωρίς ασφάλεια, οι 5 καταγγελίες για στάθμευση σε χώρων αναπήρων και άλλες 38 καταγγελίες για διάφορα άλλα αδικήματα κατά παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Επιπρόσθετα ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως έγιναν κατά το Σαββατοκύριακο 9 οδικές συγκρούσεις εκ των οποίων οι 2 ήταν θανατηφόρες, οι 2 με ελαφριές ζημιές και οι 5 με υλικές ζημιές. Θύματα ήταν δύο νεκροί και δύο πρόσωπα ελαφρά τραυματισμένοι.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως οι έλεγχοι της Αστυνομίας θα συνεχιστούν τόσο στο οδικό δίκτυο της πόλης, στον αυτοκινητόδρομο αλλά και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο παρά τον αυτοκινητόδρομο, ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε μια προσπάθεια που κάνει η Αστυνομία για πρόληψη των οδικών συγκρούσεων και των διαρρήξεων και των κλοπών.

Απηύθυνε επίσης έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας για αποφυγή όχι μόνο των τροχαίων οδικών συγκρούσεων, αλλά και των καταγγελιών οι οποίες δεν είναι αυτοσκοπός.

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top