ΔΙΕΘΝΗ

Νέα έκτακτα μέτρα για την πανδημία αποφάσισε η γερμανική κυβέρνηση

Νέα έκτακτα μέτρα για την πανδημία αποφάσισε η γερμανική κυβέρνηση

Νέα έκτακτα μέτρα που θα ισχύσουν από τις 28 Δεκεμβρίου αποφάσισε η Σύνοδος μεταξύ του Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς και των δεκαέξι Πρωθυπουργών των ομόσπονδων κρατιδίων σε μια προσπάθεια να ανακοπεί η προέλαση της μετάλλαξης όμικρον στη Γερμανία.

Τα βασικά μέτρα που αποφασίστηκαν είναι πως απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων, των παιδιών περιλαμβανομένων, ανεξάρτητα του εάν πρόκειται για εμβολιασμένους ή μη.

Επίσης, κλείνουν όλα τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, ενώ όλα τα αθλητικά γεγονότα και οι αγώνες ποδοσφαίρου θα διεξάγονται δίχως θεατές.

Αποφασίστηκε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την καθιέρωση του υποχρεωτικού εμβολιασμού, με το σχετικό θέμα να έρχεται προς συζήτηση στο γερμανικό Κοινοβούλιο.

Με δηλώσεις του ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, σημείωσε μεταξύ άλλων πως η πανδημία δεν κάνει διακοπές τα Χριστούγεννα και πως δυστυχώς οι προβλέψεις δείχνουν πως η μετάλλαξη όμικρον θα εκτοξεύσει μαζικά τον αριθμό των κρουσμάτων μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top