ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζει το... βιολί του ο Τατάρ: Με ομοσπονδιακή λύση οι Τ/κ θα γίνουν μπάλωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Συνεχίζει το... βιολί του ο Τατάρ: Με ομοσπονδιακή λύση οι Τ/κ θα γίνουν μπάλωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, σε δηλώσεις του χθες στα πλαίσια συνάντησης που είχε με το «σύνδεσμο οικογενειών μαρτύρων και αναπήρων πολέμου», υποστήριξε ότι η ρητορική που υποστηρίζει ότι η ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο θα φέρει ειρήνη και ισότητα, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αφού στην ουσία, όπως ισχυρίστηκε με την «ομόσπονδη λύση η τουρκοκυπριακή πλευρά θα μετατραπεί σε μπάλωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας», σύμφωνα με τη «Χαλκίν Σεσί».

 
Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ισχυριζόμενος ότι με την ομόσπονδη λύση παίζονται παιχνίδια σε βάρος των Τουρκοκυπρίων αφού στόχος είναι η κατάργηση των εγγυήσεων της Τουρκίας, ο κ. Τατάρ υποστήριξε επίσης ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν ποτέ οι Τουρκοκύπριοι να επιστρέψουν στις άσχημες περιπέτειες που έζησαν πριν από το 1974.
 
«Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε ποτέ τις εγγυήσεις της Τουρκίας», επανέλαβε ο Ερσίν Τατάρ, ισχυριζόμενος εκ νέου ότι η παρουσία του τουρκικού στρατού στο νησί έχει φέρει την ειρήνη και το γεγονός, όπως ανέφερε ότι από το 1974 και εντεύθεν δεν έχει χυθεί ούτε μια σταγόνα αίμα στο νησί, αποτελεί ένδειξη για αυτό.
 
Ανάφερε ακόμα ότι αν κάποιος κοιτάξει τις διεθνείς συμφωνίες θα αντιληφθεί ότι στο νησί υπάρχουν «δυο κυρίαρχοι λαοί», και είπε ότι καταβάλλουν κάθε είδους προσπάθεια για να γίνουν αποδεκτά τα κυριαρχικά δικαιώματα των δύο «λαών».
 
Κατηγορώντας την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν επιθυμεί τη λύση του Κυπριακού, ο Τατάρ ισχυρίστηκε ότι «κάποιοι αντιπολιτευόμενοι κύκλοι δεν λένε την αλήθεια και υποστηρίζουν τάχα ότι η ομοσπονδία θα επιφέρει την ισότητα και την ειρήνη. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Η ομοσπονδία στην οποία αναφέρονται, σημαίνει συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατάργηση της τδβκ, και μετονομασία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Κυπριακή Ομόσπονδη Δημοκρατία με συνταγματική τροποποίηση. Και οι Τουρκοκύπριοι εκεί θα γίνουν μπάλωμα».
 
Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, σε δηλώσεις του στα πλαίσια της τέλεση μνημόσυνου για την «εβδομάδα μαρτύρων», ο Τατάρ χαρακτήρισε «απάνθρωπες τις ενέργειες του ελληνικού-ελληνοκυπριακού διδύμου που στόχο είχαν την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα», υποστηρίζοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι έζησαν μια «γενοκτονία», όπως τη χαρακτήρισε. Παρόλα αυτά, είπε, κατάφεραν και επιβίωσαν με τη στήριξη που τους παρείχε η Τουρκία.
 
Υποστηρίζοντας ότι με τις θυσίες των μαρτύρων τους κατάφεραν σήμερα να έχουν «ένα κράτος και να ανεξάρτητα και ελεύθερα», ο Τατάρ επανέλαβε ότι αν θα υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία στην Κύπρο, αυτή πρέπει να βασίζεται στην «συνεργασία των δύο κυρίαρχων κρατών» στο νησί. «Σε αυτό τον αγώνα, η Τουρκία βρισκόταν πάντοτε στο πλευρό μας και θα συνεχίσει να βρίσκεται. Το πιο βασικό είναι το κράτος μας, η κυριαρχία μας, η ανεξαρτησία μας και η περαιτέρω ενδυνάμωση των άρρηκτων σχέσεων μας με την Τουρκία», πρόσθεσε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top