Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχήθηκε το 2022 να είναι η χρονιά των εθνικών αποτελεσμάτων

23.12.2021
13:58
Πολιτική

Την ευχή όπως το 2022 να είναι η χρονιά εθνικών αποτελεσμάτων, επανένωσης της πατρίδας μας, δημιουργίας ενός κράτους που θα είναι λειτουργικό και συνεπώς βιώσιμο, ενός κράτους που θα σέβεται ως ευρωπαϊκό κράτος τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισκέφθηκε σήμερα το φυλάκιο «Άρωνας» της Εθνικής Φρουράς, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων.

Απευθυνόμενος στα μέλη της Εθνικής Φρουράς που στελεχώνουν το φυλάκιο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετέφερε αρχικά τις ευχές της Πολιτείας και τις ευχαριστίες γιατί προσατεύουν την ακεραιότητα της χώρας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως δεν είμαστε η δύναμη που διατάσσεται επιθετικά αλλά η δύναμη που προασπίζεται και ενισχύεται αμυντικά κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο αποτρεπτικός της ρόλος να είναι αποτελεσματικός.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετέφερε τη βούληση και την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης μέσα από τη διπλωματία, μέσα από την ισχυροποίηση των σχέσεων με άλλες χώρες, με επίκληση πάντα του διεθνούς δικαίου, των ψηφισμάτων των ΗΕ αλλά και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας όπως επίσης του ευρωπαϊκού κεκτημένου, των Συμφωνιών Κορυφής, να εργαστεί κατά τρόπο δημιουργικό έτσι ώστε να αποτρέψει τα όσα δυστυχώς διαχρονικά η Τουρκία μηχανεύεται ή ονειρεύεται προκειμένου να μονιμοποιήσει την εδώ παρουσία της αλλά και να ελέγξει το σύνολο της επικράτειας της χώρας.

«Δεν θα το πετύχουν και δεν θα το πετύχουν διότι δεν βρίσκουν έρεισμα οι αναθεωρητικές θέσεις και οι επεκτατικές βλέψεις της Τουρκικής Κυβέρνησης», τόνισε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως θεωρεί καθήκον του να κάνει έκκληση προς τους Τουρκοκύπριους να συνειδητοποιήσουν ότι πέραν του 36% του εδάφους που είναι υπό κατοχή, υπό κατοχή και υποφέρουν είναι, πέραν των Ελληνοκυπρίων που έχουν βίαια εκδιωχθεί από τις πατρογονικές τους εστίες, και οι ίδιοι.

«Ο σφετερισμός περιουσιών, ο σφετερισμός μέρους μιας χώρας δεν είναι πάντοτε προς όφελος του σφετεριστή. Τις πρώτες ή πολλαπλές εμπειρίες βιώνουν οι ίδιοι οι συμπατριώτες μας μέσα από την κατοχή που τους επηρεάζει άμεσα και τους ιδίους, μέσα από τον έλεγχο που ασκεί η Τουρκία που τους επηρεάζει εξίσου και μέσα από όσα βιώνουν εμμένοντας σε καθόλα απαράδεκτες θέσεις προκειμένου να επιλύσουν το κυπριακό πρόβλημα», είπε.

Ο Πρόεδρος ευχήθηκε σε όλους και στις οικογένειες τους, Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος γεμάτοι υγεία, απαλλαγμένοι από την πανδημία. «Αλλά το σημαντικότερο ας ευχηθούμε το 2022 να είναι η χρονιά εθνικών αποτελεσμάτων, επανένωσης της πατρίδας μας, δημιουργίας ενός κράτους που θα είναι λειτουργικό και συνεπώς βιώσιμο, ενός κράτους που θα σέβεται ως ευρωπαϊκό κράτος τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων», είπε.

Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης είπε ότι η Εθνική Φρουρά εν μέσω της πανδημίας και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχει εντείνει τις δραστηριότητες της τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου και με τη διπλωματία, αλλά και με τις τριμερείς και πολυμερείς συνεργασίες, «υλοποιούμε το εξοπλιστικό πρόγραμμα με πρωταρχικό στόχο την υλοποίηση του ηλεκτρονικού προγράμματος επιτήρησης πράσινης γραμμής όπου αναμένεται τους επόμενους μήνες να τεθεί η πρώτη φάση σε εφαρμογή».

Όπως είπε, οι στρατιώτες μας είναι εδώ μαζί με τα μέλη της Εθνικής Φρουράς, οι εμπειρίες που αποκομίζουν είναι τα εχέγγυα και τα εφόδια να προχωρήσουν στα επόμενα τους βήματα.

Τέλος, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το διαρκές ενδιαφέρον του για την αναβάθμιση της. «Το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς έχει ηθικό και γνωρίζει την αποστολή του και είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στον ρόλο και τις απαιτήσεις τις δικές σας και του κυπριακού λαού. Είμαι περήφανος για το προσωπικό μου», είπε τέλος ο Αρχηγός της ΕΦ», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ